KARANTÉN RECEPTEK: Almás-pudingos batyu házilag

Bartók Vivien

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Ha akad 1-2 csomag leveles tészta a fagyasztódban, akkor itt az idő, hogy felhasználd! Nem túl higiénikus most péksüteményeket vásárolni, hiszen rengetegen összefogdoshatják előtted. De ha van egy pár almád és leveles tésztád, akkor könnyen és gyorsan pótolhatod a hiányuk! Sőt, még a leveles tésztát is elkészítheted házilag, mutatom hogyan!

Pékáruk elkészítése házilag

 

Korábban már több alternatívát írtunk a pékáruk otthoni elkészítéséhez, melyek a visszajelzések alapján valóban hasznosnak bizonyultak. A legtöbben a puha pogácsát, a könnyű lekváros buktát, a vízen kelt kiflit, a diétás kakaóscsigát és az isteni nutellás csigát készítettétek el.

A kenyerek közül a Jénaiban készült kenyeret, a kenyérlángost, illetve a gluténmentes zöldségkenyeret sütöttétek meg a legtöbben, amit meg is értek, hiszen a házi kenyérnek nincs is párja.

 

 

Kétféle változatban is elkészíthető

 

Ezúttal egy nagy kedvencem receptjét írom le nektek, amely az almás-pudingos táska lesz. Elkészíthetitek úgy is, ahogyan a mekiben is készül, illetve egy „könnyebb” változatban is.

A képen a „könnyebb” változatot láthatjátok, amelynek nem az elkészítése, hanem a tésztája könnyebben emészthető, ugyanis sütőben készült, míg a másik elkészítési mód az olajban való kisütés.

hirdetes

Sokaknak nehéz ételnek számítanak az olajban készült ételek, ez a mi családunkban sincs másképp. Általában én egy adagot olajban és egy adagot sütőben szoktam kisütni, hogy mindenki ehessen belőle kedvére.

 

 

A leveles tészta

 

Ha nincs otthon leveles tésztád, akkor könnyedén el is készítheted, mielőtt elkezdenéd az almás-pudingos batyu receptjét.

 

Hozzávalók körülbelül 1 csomagnak megfelelő leveles tésztához:

 

- 280 g finomliszt

- 1 teáskanál só

- 4 evőkanál hideg vaj/ margarin

- 120 ml hideg víz

 

 

Elkészítés:

 

  1. A száraz alapanyagokat, azaz a lisztet és a sót mérd ki egy nagyobb tálba.
  1. Morzsold bele a margarint, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze.
  1. Miután összegyúrtad, apránként öntsd hozzá a hideg vizet és alaposan dolgozd el a tésztával.
  2. hirdetes
  1. Ha összegyúrtad, akkor egy lisztezett deszkán gyúrd addig, amíg elválik a deszkától.
  1. Végül csomagold bele egy alufóliába és amíg elkészíted a töltelékeket, addig tedd hűtőbe.

 

 

Lássuk az almás-pudingos batyu receptjét:

 

Hozzávalók:

Nekem 24 darab közepes méretű batyu lett belőle, ennek arányában akár felezheted is a hozzávalókat.

 

- 2 csomag leveles tészta

- 6 darab nagyobb méretű alma

(Én úgy szeretem, amikor sok töltelék kerül a tésztába és épphogy össze lehet hajtani. Ha te nem így szeretnéd, akkor 4-5 darab alma is elegendő hozzá.)

- 6 evőkanál cukor (barnacukor vagy kristálycukor)

- 3 evőkanál méz

- 2 teáskanál fahéj

- 3 evőkanál vaj

- pici citromlé

- 2 csomag vaníliás pudingpor 

(Én 1 csomag vaníliás pudingot és 1 csomag tejszínízű pudingot használtam.)

 

 

Lapozz az elkészítéshez a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Háztartás Kiegészítők Kis lakás Konyha Színes ötletek Természet

Lakberendezési szakszótár

Vacsora

A vacsora az esti órákban elköltött étkezéseket jelöli. A nap egyik fontos étkezése ez,... Tovább

Szúnyogriasztó

Házilag sokkal jobb, kellemesebb illatú és vegyszerektől mentes szúnyogriasztót... Tovább

Tovább a lexikonra