notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

MENNYEI almás-pudingos batyu leveles tésztából!

hirdetes

KARANTÉN RECEPTEK: Almás-pudingos batyu házilag

Bartók Vivien
Egyszerű és gyors recept: Almás-pudingos batyu készítése házilag

Elkészítés menete:

  1. Első lépésként az almákat mosd meg, ezt követően pucold meg és vágd apró darabokra. A felvágott almákat pedig egy nagyobb fazékba rakd bele.
  1. Ha elkészültél az almák apróra kockázásával, akkor tedd a lábast a tűzhelyre és közepes lángon/fokozaton kezd el az almák megpuhítását. Tedd bele a 3 evőkanál vajat, a 2-2,5 teáskanál fahéjat és ízlés szerint a citromlevet.
  1. Amíg az almák puhulnak, addig a cukor karamellizálását kezd el. A 6 evőkanál cukorhoz tegyél 3 evőkanál mézet és 2 percig közepes, majd 3 percig magas fokozaton el is készül.
  1. Akkor lesz kész, amikor folyós állagú lesz. Ha elkészült, akkor add az almákhoz és keverd össze.
  1. Végül kis vízben keverj el egy csomag vaníliás pudingport (én itt használtam a tejszínízűt), majd egy szűrőn át öntsd az almákhoz. Ettől kicsit krémesebb lesz az almaszósz.
  2. hirdetes

TIPP: Ha sütőben szeretnéd elkészíteni, akkor melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

 

  1. Körülbelül 5 percen keresztül, folyamatos kevergetés mellett, meg is kapod a kívánt állagot. Tedd félre és takard le egy fedővel.
  1. A szokásos módon, kicsi tejjel és cukorral készítsd el a másik pudingport, majd szintén tedd félre.
  1. Egy csomag leveles tészta 4 darab tésztát rejt. Nyújtsd ki a tésztákat és vágd 3 téglalap alakú részre. Tudom, hogy így nem lesznek egyforma méretűek, ha gondolod 4 részre is oszthatod.
  1. A levágott tészták egyik felét töltsd meg az almaszósszal és egy evőkanállal tegyél rá a vaníliás pudingból.

TIPP: Úgy hajtsd össze a tésztát, hogy a széleit mindenhol egy kicsit hajtsd be, majd a tetejét óvatos mozdulattal egy kés segítségével vágd be.

hirdetes
  1. Ha elkészültél az almás-pudingos batyuk „összeállításával” akkor kétféleképpen is elkészítheted:

- OLAJBAN:

Melegíts fel körülbelül annyi olajat egy serpenyőben, hogy félig ellepje majd az almás-pudingos batyukat, majd forró olajban, oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sül.

- SÜTŐBEN:

Az előmelegített sütőben, körülbelül 20-25 perc alatt el is készül. Én félidőnél egy kis vajat tettem mindegyik tetejére, hogy puha legyen a tésztája és ne maradjon száraz.

Jó étvágyat a mennyei almás-pudingos batyukhoz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Karácsony előtti nagytakarítás

Minden évszakban érdemes egy nagyobb takarítást elvégezned, hiszen ezzel teszed igazán... Tovább

Niagara-vízesés

Ez a látványos és a világon egyedinek számító természeti képződmény az Egyesült Államok... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Kiegészítők Kis lakás Konyha Színes ötletek Természet