Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeAmi engem illet, eddigi életemben még soha nem gyűjtöttem olyan elszántan a jobbnál jobb (lehetőleg diétás) recepteket, mint most, karantén idején. Most néhány olyan isteni egészséges, diétás, ráadásul nagyon olcsó receptet hoztam nektek zab felhasználásával, amiket én már leteszteltem, és mi imádtuk!
Mivel töltjük el az időt?
Talán egyre többen kapjuk magunkat azon, hogy a korábbi táplálkozási rendszerünket gyakorlatilag teljesen felborítva járunk rá óránként, kétóránként a felhalmozott ételekre. Még akkor is, ha igyekeztünk egészséges, hovatovább diétás ételeket bespájzolni, azért csak került egy-két finom édesség vagy rágcsálnivaló a kosárba, csak vészhelyzet esetére, igaz? (ITT egy érdekes cikk arról, hogyan válik az evés a koronavírus alatti pótcselekvéssé, és hogyan kerülhetjük el a felszökő plusz kilókat.) Hát, mi tagadás, ez velem is előfordult nem egyszer az elmúlt néhány hétben, arról nem is beszélve, hogy a sütés-főzés elsőszámú hobbimmá vált az elmúlt időszakban.
Jó, ha azzal foglalkozunk, amit szeretünk
Miért a főzés? Egyrészt én fiatal felnőttként kezdtem el csak ismerkedni a sütéssel-főzéssel, így még mindig vannak olyan alapételek is, amelyek elkészítése kihívást jelent számomra, másrészt hihetetlen, milyen jól ki tudom élni benne a kreativitásom. Arról nem is beszélve, hogy nagyon szépen elmegy vele néhány órám, így legalább nem a kanapén fekve bámulok a semmibe, mert hogy a karantén harmadik hetén azért erre is volt már precedens.
Egy szó mint száz, mindenkit bíztatok a sütés-főzésre, és ahogy látom, sokakból lett egyik pillanatra szakács vagy séf, ami nem is csoda ezekben az időkben.
Annyit változtattam csak az új hobbimon, hogy igyekszem egészséges, de finom ételeket készíteni. Van elég baja az embernek, nincs szükség rá, hogy még ízetlen ételeket is fogyasszunk. Éppen azért hoztam most el ezt a két receptet, mert ezek tökéletes választások bárki számára, ráadásul nagyon olcsó alapanyagok szükségesek hozzá. Lássuk!
Zabkosárka
Nagyon egyszerű és gyors recept, ráadásul a végeredmény is végtelenül aranyos, hiszen kis zabkosárkákat készítünk muffin formákba, amit aztán gyakorlatilag bármivel megtölthetünk. Nézzük, hogy is néz ki mindez a gyakorlatban!
A zabkosárka hozzávalói:
- 150 g zabpehely
- 25 g cukrozatlan kakaópor
- ízlés szerint édesítőszer (én a négyszeres erősségű stevia-eritrit keveréket használom, ebből 1 evőkanál került bele)
- vanília aroma
- 120 g joghurt vagy tejföl
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd a muffin formák aljába nyomkodjuk, így alkotjuk meg magukat a kosárkákat. Fontos megjegyeznem, hogy aki nincs oda a zabpehely „darabosságáért” az inkább csökkentse a zab mennyiségét 100 grammra, a maradékot zabpehelyliszttel pótolja! Miután a kosárkák elkészültek, jöhet a krém! Én egyszerűen vaníliapudingot készítettem, amit sűrűre főztem, így sokkal krémesebb lett, a tetejét gyümölcsökkel díszítettem. Nyugodtan mehet bele túrókrém, vagy másmilyen ízű puding, esetleg lekvár. A lehetőségek végtelenek, ráadásul a recept kiválóan variálható ételintolerancia esetén is. Mindenképpen készítsétek el, isteni! Jó étvágyat hozzá!
Lapozz a következő receptért!