Isteni diétás édességek zabpehelyből
Bögrés, variálható zabpelyhes keksz
Ha azok közé tartozol, akinek még nincs a tarsolyában egy jól bevált zabpelyhes keksz (én is így voltam vele korábban) annak jó hírem van, ugyanis éppen ezt olvasod! Fontos leszögeznem, hogy ez a zabpelyhes keksz nem a ropogós kategóriába tartozik, de szerintem isteni finom, és sok-sok napig eláll. Én azok csoportját erősítem, akik reggelente a kávén kívül nagyon mást nem tudnak leszuszakolni a gyomrukba, de nyilván azzal is tisztában vagyok, hogy ez nem feltétlenül egészséges. Nos, éppen emiatt készítettem el ezt a zabkekszet, hiszen egy dobozban jó sokáig eláll, és rengeteg féleképpen variálható, tehát biztosan nem unom meg.
Variálható zabpelyhes keksz hozzávalói:
- 1 bögre zabpehelyliszt
- 2 bögre aprószemű zabpehely
- 1 bögre tej
- fél bögre lekvár (lehetőleg cukormentes, szénhidrátcsökkentett)
- 1 tojás
- 1 csipet só
- ízlés szerint édesítőszer (szintén stevia-eritrit keveréket használtam, 1 evőkanál ment bele)
- apróra vágott étcsokoládé/reszelt alma/kakaópor/kókuszreszelék, aszalt gyümölcs vagy BÁRMI
Egyszerűen csak keverjük össze a hozzávalókat, és kanalazzuk szilikonos sütőpapírra a kekszeinket. 200 fokon süssük, akkor készülnek el, amikor a szélük elkezd megpirulni. Jó étvágyat hozzá!