3 nagyon különleges és mennyeien finom diós őszi ital, ha már unod a Pumpkin Chai Lattét

VN

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

A tökfűszeres latte sokak őszi kedvence, azonban néha jól esik egy kis változatosság. Mai cikkünkben három diós ital receptjét osztjuk meg, amik hamisítatlan őszi ízeket kínálnak meleg, vagy épp hideg formában.

Fügés, diós, datolyás tejturmix

Ezek a hozzávalók magukban is finomak és egészségesek, a megfelelő recept azonban új szintre emelheti őket. A diók és a datolyák a vaníliás jégkrémmel alkotnak mennyei hármast, a fügelekvár pedig ízletes díszítést biztosít. Ha van néhány friss fügedarabkád, vagy némi diód, akkor ezekkel is gazdagabbá varázsolhatod a kész turmixot – még egy kis tejszínhab is mehet rá!

 

Hozzávalók:

•    3/4 bögre vaníliás jégkrém
•    1/2 bögre diótej
•    2 db nagy madzshúl datolya (kimagozva)
•    2 evőkanál dió (feldarabolva)
•    1 evőkanál fügelekvár
•    méz
•    friss füge, és diódarabkák

 

Elkészítés:

1.    Helyezd egy turmixba a jégrkémet, a datolyákat és a diótejet, majd turmixold őket puha állagúra.
2.    Kezdd el szétönteni a keveréket magas poharakba. Időnként hagyd abba az öntést, és kanalazz egy kis fügelekvárt a pohárba, majd öntsd tovább a tejturmixot.

hirdetes
3.    Díszítés gyanánt helyezz némi friss fügét, diódarabot és mézet az italba.

 

Diós horchata martini

Habár eredetileg rizstejjel szokás készíteni, ez a diótejes horchata recept egy nagy csipet fahéjat és diótejet ír elő. Nagyon finom magában, de némi vodkával és kávélikőrrel is érdemes kipróbálni!

 

Hozzávalók:

•    néhány szem jégkocka
•    90 ml diótej
•    45 ml vodka
•    45 ml kávélikőr
•    1 csipetnyi őrölt fahéj
•    fahéjrudak a díszítéshez

 

Elkészítés:

1.    Tölts fel egy koktél shakert jégkockákkal, majd öntsd bele a vodkát, a diótejet, a kávélikőrt és szórd bele a fahéjat.
2.    Keverd össze alaposan a shaker tartalmát, majd öntsd ki poharakba.

hirdetes
3.    A kész italokat fahéjrudakkal díszítheted.

 

Sós-mézes-diós latte

Akárcsak a többi recept cikkünkben, ez az ízletes őszi ital is elkészíthető házi, vagy bolti diótejből. A méz édességét némi tengeri só ellensúlyozza, aminek köszönhetően garantáltan hosszú ideig ízlelgeted majd ezt a finomságot.

 

Hozzávalók:

•    60 ml frissen főzött presszókávé
•    1 evőkanál méz, illetve egy kevés extra a díszítéshez
•    egy csipetnyi nagy szemű tengeri só
•    3/4 bögre gőzölt diótej

 

Elkészítés:

1.    Öntsd a frisspresszókávét, a mézet és a sót egy latte bögrébe, és keverd el őket alaposan.
2.    Melegítsd fel a diótejet és öntsd azt is a bögrébe.
3.    A kész italt további mézzel és tengeri sóval díszítheted.
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Desszert Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Főzés Konyha Recept

Lakberendezési szakszótár

Vakolat

A vakolat mész, homok vagy folyami kavics keverékéből... Tovább

Napforduló

A napforduló csillagászati kifejezés, mellyel a Napnak a Föld egyenlítőjéhez való... Tovább

Tovább a lexikonra