Forró, fahéjas alma receptje a télre!

fö, NA

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Ha beköszönt a tél, akkor eljön a forralt italok ideje is! Ha nem akarsz forralt bort készíteni, akkor próbáld ki a forró fahéjas alma receptjét! Nálunk a család kedvence és még a gyerekek is ihatják!

Ha beköszönt a hideg évszak, akkor hivatalosan is itt a forralt italok ideje. Ha azonban nincs kedved (vagy lehetőséged) forralt bort készíteni, esetleg a fiatalabbaknak szeretnél valami finomat csinálni, akkor kiváló alternatíva lehet egy pohár forralt, fahéjas almalé. Most bemutatom a 3 legfinomabb forralt alamalé receptjét, elsőként a kedvencemet, nézzük is, hogy mi kell hozzá!

 

Forralt fahéjas almalé receptje!

 

Hozzávalók (6 adaghoz)

1,5l almalé

4 evőkanál juharszirup

2 fahéjrúd

6 egész szegfűszeg

6 egész szegfűbors

1 narancs és 1 citrom héja, csíkokra vágva

 

Öntsd az almalevet és a juharszirupot egy nagy rozsdamentes acél lábasba.

Tedd a fahéjrudakat, a szegfűszegeket, a szegfűborsokat és a héjakat egy muszlin zsákba és kösd össze egy konyhai kötözővel. Helyezd a zsákot az almalébe.

hirdetes

Gyújts be a lábas alá közepes hőmérsékleten 5-10 percre, vagy amíg a keverék hőmérséklete közel forrásponthoz ér (ne engedd, hogy felforrjon).

Vedd le a tűzről az almalevet, a zsákra és a tartalmára már nem lesz szükséged. Öntsd az italt bögrékbe és ízlés szerint egy-egy fahéjrúddal már fogyaszthatók is!

 

Lapozz egyet és elmondom a következő ínycsiklandó forralt almás recepteket! Tőzegáfonyás és chai fűszeres forró almalé! Ki ne hagyd őket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Háztartás Konyha Színes ötletek Természet

Lakberendezési szakszótár

Eklektikus stílus

Eklektikus stílus - azaz a stílusok egyvelege. A legjobb az eklektikus stílusban, hogy nem kell... Tovább

Pavilon

Egy kerti pavilon számtalan jó programnak adhat helyet, akár csak összeülni alatta, akár... Tovább

Tovább a lexikonra