Karácsonyi chai fűszeres forralt tőzegáfonyás almalé receptje
Megmutatjuk, hogy hogyan kombinálj otthon olyan ízeket, amikkel ritkán találkozik az ember egy helyen!
Hozzávalók
2,2 liter tőzegáfonyalé + almalé keverék
2 fahéjrúd
Egy 2,5cm-es (nem hámozott) gyömbérdarab, szeletekre vágva
1 púpozott evőkanálnyi egész kardamom magtok
2 csillagánizs
2 teáskanál szegfűszeg
A tűzhelyes módszer
Fogj egy nagy lábast, helyezd bele a hozzávalókat, majd kezdd el melegíteni közel forráspontig.
Ha a keverék már majdnem forr, vedd a legalacsonyabb hőfokra (ha különböző méretű égőid vannak, akkor használd a legkisebbet).
Tedd fel a fedőt majd folytasd a melegítést 30 percig. Ez után azonnal tálalható.
A lassú főzős módszer
Helyezd az összes hozzávalót a lassú főzőbe, majd alacsony hőfokon melegítsd egy óráig, vagy amíg forróvá nem válik. Ez után máris tálalható.
Megjegyzés: A kész italt a lassú főzőben egész nap melegen tarthatod, ha tűzhelyen csináltad, akkor pedig bármikor újra felmelegítheted. Fontos azonban, hogy legkésőbb 3-4 óra elteltével (ha még mindig maradt belőle), szűrd le a levet, mert a benne ázó fűszerek íze egy idő után túl erőssé válik majd. A hideg maradékokat hűtőben tárold.