Frissítő levesek, a meleg, nyári napokra

VZS

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

A nagy melegben sokszor nem esik jó semmit enni - csak inkább inni. A vitaminokra és tápanyagokra azonban ilyenkor is szükség van - ezért lehet jó választás egy frissítő, finom leves!

Vannak, akik nyáron hanyagolják a leveseket, azonban akkor is nagyon jól tud esni. És nem csak a hideg, tejszínes változat, hanem a kellemesen langyos finomság is. Cikkünkben most 5 finom levest gyűjtöttünk össze – ezúttal nem a gyors elkészítésre és olcsó alapanyagokra koncentráltunk, hanem arra, hogy valami igazán különleges receptet mutassunk:

 

Mandulás sörleves

 

Hozzávalók:

 

- fél liter sör

- fél liter tej

- 2 dl habtejszín

- 2 db tojássárgája

- 1 evőkanál étkezési keményítő

- 3 evőkanál (barna)cukor

- 1 teáskanál fahéj

- só

- 100 g mazsola

- 5 dkg törökmogyoró (vagy mandula, dió)

 

Így készítsd el:

 

Egy lábasban tedd fel melegedni a sört, a tejet és a habtejszínt. Ha már meleg, egy kis tálba vegyél ki kb. 1 dl leves alapot, majd keverd el a keményítővel. Miután az alap felforrt, keverd bele a keményítőt, mazsolát, fahéjat, cukrot és sót, majd forralj rajta egyet. Ezután már csak a tojássárgáját kell összekeverned a mogyoróval, beleönteni a levesbe és főzni még 1-2 percig.

hirdetes

 

Holland mustárleves

 

Hozzávalók:

 

- 2 evőkanál mustár (egész magos és sima is)

- 1 közepes fej vöröshagyma

- 5 dkg vaj

- 1 erőleves kocka

- 20 dkg csiperkegomba

- 100 g tejföl

- 100 g tömlős sajt 

- bors, petrezselyem, tárkony, kakukkfű ízlés szerint

- 1 evőkanál étkezési keményítő

- másfél liter víz

- só

 

Így készítsd el:

 

Olvaszd fel a vajat, keverj hozzá egy kis olajat (olíva is lehet), majd dinszteld meg a kockára vágott hagymát. Szeleteld fel a gombát, majd add hozzá a hagymához. Kevergesd pár percig, sózd, borsod és fűszerezd ízlés szerint, majd öntsd fel a másfél liter vízzel és dobj bele egy erőleves kockát. Míg a leves forr, keverd össze a mustárat, tömlős sajtot és tejfölt alaposan, majd hőkiegyenlítéssel öntsd a leveshez. Végül keverd össze a keményítőt fél deci vízzel és öntsd a levesbe. Forrás után el is lehet zárni.

hirdetes

 

Lapozz egyet és nézd meg a többi frissítő nyári levest is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Fürdőszoba Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Kerti pavilon

Kerti ház, amelyet szórakozás, pihenés, hűsölés céljára építettek. Már az ókorban... Tovább

Kenyérlángos

A kenyérlángos valójában a lepényféle sült tészták csoportjához tartozik. Abban... Tovább

Tovább a lexikonra