Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeA nagy melegben sokszor nem esik jó semmit enni - csak inkább inni. A vitaminokra és tápanyagokra azonban ilyenkor is szükség van - ezért lehet jó választás egy frissítő, finom leves!
Vannak, akik nyáron hanyagolják a leveseket, azonban akkor is nagyon jól tud esni. És nem csak a hideg, tejszínes változat, hanem a kellemesen langyos finomság is. Cikkünkben most 5 finom levest gyűjtöttünk össze – ezúttal nem a gyors elkészítésre és olcsó alapanyagokra koncentráltunk, hanem arra, hogy valami igazán különleges receptet mutassunk:
Mandulás sörleves
Hozzávalók:
- fél liter sör
- fél liter tej
- 2 dl habtejszín
- 2 db tojássárgája
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 3 evőkanál (barna)cukor
- 1 teáskanál fahéj
- só
- 100 g mazsola
- 5 dkg törökmogyoró (vagy mandula, dió)
Így készítsd el:
Egy lábasban tedd fel melegedni a sört, a tejet és a habtejszínt. Ha már meleg, egy kis tálba vegyél ki kb. 1 dl leves alapot, majd keverd el a keményítővel. Miután az alap felforrt, keverd bele a keményítőt, mazsolát, fahéjat, cukrot és sót, majd forralj rajta egyet. Ezután már csak a tojássárgáját kell összekeverned a mogyoróval, beleönteni a levesbe és főzni még 1-2 percig.
Holland mustárleves
Hozzávalók:
- 2 evőkanál mustár (egész magos és sima is)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 erőleves kocka
- 20 dkg csiperkegomba
- 100 g tejföl
- 100 g tömlős sajt
- bors, petrezselyem, tárkony, kakukkfű ízlés szerint
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- másfél liter víz
- só
Így készítsd el:
Olvaszd fel a vajat, keverj hozzá egy kis olajat (olíva is lehet), majd dinszteld meg a kockára vágott hagymát. Szeleteld fel a gombát, majd add hozzá a hagymához. Kevergesd pár percig, sózd, borsod és fűszerezd ízlés szerint, majd öntsd fel a másfél liter vízzel és dobj bele egy erőleves kockát. Míg a leves forr, keverd össze a mustárat, tömlős sajtot és tejfölt alaposan, majd hőkiegyenlítéssel öntsd a leveshez. Végül keverd össze a keményítőt fél deci vízzel és öntsd a levesbe. Forrás után el is lehet zárni.