notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezeket a leveseket készítsd el a nyáron! Nagyon frissítőek!

hirdetes

Frissítő levesek, a meleg, nyári napokra

VZS
Ezeket a leveseket készítsd el a nyáron! Nagyon frissítőek!

Görög tyúkhúsleves

Hozzávalók:

- 1 egész csirke (ízlés szerinti részek)

- 4 db tojás

- 2 db citrom

- só, bors ízlés szerint

- 1,25 l víz

- 1 bögre rizs

Így készítsd el:

Hideg vízbe tedd fel a csirkét egészben főni úgy, hogy ellepje a víz. Ha már majdnem puha a hús, add hozzá a rizst. Ha a rizs is megpuhul, vedd ki a csirkét a levesből (hogy könnyebben el tudd készíteni a lét). Verd fel a tojásokat és add hozzá a kifacsart citromok levét. A felvert tojásokhoz és citromhoz önts egy kis leves, keverd el, majd folyamatosan kevergetve öntsd vissza az egészet a levesbe. Sózd és borsozd meg, majd darabolt fel a csirkét és tedd vissza még kicsit forrni a levesbe.

Diós medvehagyma leves

Hozzávalók:

- 1 nagy csokor medvehagyma

- 1 marék tört vagy darált dió

hirdetes

- 1 közepes vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 2 közepes burgonya

- 1,5 dl főzőtejszín

- 1,5 l zöldség- vagy húsleves alaplé

hirdetes

- só, bors

- 1 evőkanál napraforgó olaj

Így készítsd el:

Vágd apró kockákra a krumplit és szeleteld fel a megmosott medvehagymát is. Az apróra vágott hagymát olajon pirítsd meg, majd ha már kezd üveges lenni, add hozzá a diót, medvehagymát és fokhagymát. Pár másodpercig pirítsd, majd add hozzá a krumplit és az alaplé felét. Addig főzd, amíg a krumpli meg nem puhul, majd botmixer segítségével turmixold össze. Öntsd fel a maradék alaplével, fűszerezd, majd öntsd bele a tejszínt és még főzd egy kicsit.

Csalánleves

Hozzávalók:

- 1 kis zacskó csalán

- fél liter tej

- fél liter víz

- 3 gerezd fokhagyma

- 3-4 szelet (húsos) szalonna

- 1 evőkanál liszt

- 2 tojás

- zsír vagy egy kis olaj

Így készítsd el:

Tedd fel a tejet és vizet főni, majd közben forrázd le és csepegtesd le a csalánt. A fokhagymát törd össze és öntsd bele a lébe egy kis sóval együtt. A szalonnát kockázd fel, süsd le, majd szedd ki a zsírból és tedd bele a levesbe a forrázott csalánnal együtt. A tojásból készíts rántottát, vagdosd fel kisebb darabokra, majd tedd a levesbe. A szalonna zsírján készíts fehér rántást, öntsd fel levessel, majd csorgasd vissza a levesbe.

Forrás: nosalty.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Eseti nagytakarítás

Egy évben minimum kétszer szükséges és érdemes otthonunkban nagytakarítást végezni a kosz,... Tovább

Mediterrán stílus

A mediterrán stílus hazánkban is egyre divatosabbá, elterjedtebbé válik a lakberendezésben... Tovább

Tovább a lexikonra
Fürdőszoba Háztartás Konyha