2 súlyos hiba, amit mindenki elkövet a krumplipüré elkészítésénél!

fö, NA

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Ti hogyan szoktátok készíteni a krumplipürét? Sokféle recept van, ami jó, de fontos, hogy a következőkre figyeljünk oda. Az alábbiakban megmutatjuk, mi az, amit mindenképp érdemes betartani, ha nagyon finom krumplipürével szeretnénk elkápráztatni a vendégeinket, viszont előtte jöjjön pár jó tanács, amit érdemes megfogadni vagy legalább egyszer kipróbálni. 

Egy dolog van, amit általában mindenki rosszul csinál, mégpedig az, hogy egyféle krumplit használ fel a főzéshez. Jegyezzük meg, hogy a krumplipüré finomabb lesz, ha legalább kétféle krumplit használunk elkészítéséhez.

Sőt, adhatunk hozzá édesburgonyát, paszternákot és fehérrépát is. Mindenik összetevő egy kis különleges ízt fog adni a pürének. Mossuk, és hámozzuk meg alaposan a hozzávalókat, majd kezdődhet a főzés.

 

1. Ne vágjuk kicsikre a krumplit

 

Vágjuk nagyobb darabokra a krumplit, mivel minél kisebbek, annál több vizet szívnak magukba. Amint felvágtuk, tegyük vízbe, hogy ne színeződjön el.

hirdetes

 

 

2. Nem mindegy, hogyan keverjük össze

 

Miután leszűrtük a fölösleges vizet, tegyük bele a fazékba a vajat, öntsük rá a tejet, és hagyjuk állni 3 percig, hogy tökéletesen magába szívja a hozzávalókat. Ha krémesebbre szeretnénk, mixerrel törjük össze, ha durvábbra, akkor krumplipüré törővel.

 

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel 3 szuper krumplis recept, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Kőalkotás

A száraz kőművészet egy mára már csak kevés helyen őrzött hagyomány. Lényege, hogy a... Tovább

Kerámia

Kerámiaművészetből 1964-ben indult el Gmundenben a nemzetközi szimpozionmozgalom. 1969-ben... Tovább

Tovább a lexikonra