+3 Isteni finom recept krumpliból!
Baconos sült krumpli
Hozzávalók:
2 ek.olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 tk só
őrölt fekete bors
1tk őrölt kömény
5 db burgonya
12 szelet bacon
rozmaring
Így készítsd:
Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, és béleljünk ki egy kis tepsit sütőpapírral.
Töltsön egy tálat félig olajjal. Zúzzuk össze a fokhagymagerezdeket, és keverjük az olajba a sóval, a borssal és a köménnyel együtt.
Óvatosan hámozzuk meg a burgonyát, és egy éles késsel vágjuk be kb. 2 mm vastagon, vigyázva, hogy ne vágjuk át. A többi burgonyával ugyanígy járjunk el.
A szalonna vastagságát csökkentsük kisebb darabokra vágva.
Helyezze a szalonnadarabokat a burgonya horpadt részeire, majd mindegyikre fújja rá a fűszeres olajat, és szórja meg rozmaringgal.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és süssük 55-60 percig.
Kolbászos-sajtos hasselback
Hozzávalók:
2 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 tk só
őrölt fekete bors
1 tk oregánó
1 szál kolbász
10 dkg sajt
Így készítsd:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Töltsön egy tálat félig olajjal. Nyomjuk meg a fokhagymagerezdeket, és keverjük össze a sóval, a borssal és az oregánóval az olajban.A burgonyát alaposan tisztítsuk meg, kaparjuk meg, szárítsuk meg, majd egy éles késsel kb. 2 mm-enként karcoljuk be, vigyázva, hogy ne vágjuk át. A kolbászból vékony karikákat készítünk.
A becsomagolt burgonyákat az előkészített tepsibe helyezzük, rovátkolt oldalukkal felfelé. Helyezzük a kolbászkarikákat a bevágásokba, majd locsoljuk meg a burgonyát fűszerezett olajjal, és szórjuk meg reszelt sajttal a tetejét.
Melegítsük elő a sütőt 350 fokra, és süssük a tepsit 55-60 percig.
Cukkinis rakott krumpli:
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
1 db padlizsán
1 db cukkini
1 ek vaj
mediterrán fűszerkeverék
3 gerezd fokhagyma
2 pohár htejföl
1 dl főzőtejszín
20 dkg sajt
Így készítsd:
Hámozza meg és szeletelje finomra a burgonyát a cukkinis raguhoz. A padlizsánt, a cukkinit és a paradicsomot megmossuk és finomra szeleteljük.
Egy kibélelt, hőálló tálban kezdjük el egymásra halmozni a zöldségeket.
Az aljára tegyünk egy réteg burgonyát, ízesítsük a fűszerkombinációval, majd a tetejére padlizsánt, és ismét fűszerezzük.
Ezután a tetejére rendezzen egy sor paradicsomot, és reszelje rá a fokhagymát.
Tegyünk rá egy sor burgonyát, majd cukkinit és még egy csokor paradicsomot, végül a maradék burgonyát.
Keverjük össze a tejszínt, majd kenjük rá a rakott burgonyára, és a tetejére reszelt sajtot szórjunk.