Így használd fel az epret kedvenc ételeidhez!

Bartók Vivien

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Végre elkezdődött az eperszezon és ezáltal az isteni epres finomságok időszaka is. A nagy melegben szerintem senkinek nincs kedve a forró levesekhez és a sütőben készült süteményekhez sem. Ezért most hoztam nektek sütés nélküli előétel, főétel és desszert receptet, mely hűsítő finomság lehet a forró nyári napokon is!

Az eper jótékony hatásai, amit kevesen ismernek!

Azt bizonyára sokan tudják, hogy az eper kiváló antioxidáns, de azt már kevesen, hogy C-vitamin tartalma is kiemelkedő, 100 gramm eperben 59 milligramm található.

Emellett rendkívül kalóriaszegény, ugyanis ha a 100 gramm mennyiséget nézzük, akkor a banánhoz képest harmad annyi kalóriát tartalmaz. Ezáltal könnyen beilleszthető az egészséges életmódot követők étrendjébe is, megfelelő mennyiségben fogyasztva.

Az egyik legkiválóbb ásványi anyagot is tartalmazza, nem is kis mennyiségben: a mangánt.

 

TUDTAD? Az eper segít a rák elleni védelemben az antioxidánsoknak és a gyulladáscsökkentő fitonutrienseknek köszönhetően.

 

Hideg eperkrémleves receptje

A forró nyári melegben nincs is jobb, mint egy hideg leves és egy hűsítő desszert. Most az előbbi receptjét osztom meg veletek, lentebb pedig a desszerthez is mutatok egy szuper finom és gyors receptet.

hirdetes

A hideg eperkrémleves hozzávalói:

  • 700 gramm friss eper
  • 1 darab citrom kifacsart leve
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 evőkanál cukor (vaníliacukor is lehet)
  • 250 ml tej
  • 200 ml habtejszín (körülbelül egy doboz)

 

A hideg eperkrémleves elkészítése:

Előszöris alaposan megmossuk az epreket, majd tetszés szerinti mennyiséget félreteszünk díszítéshez.

 

 

TIPP: Én személy szerint fel is szoktam kockázni, kicsi citromlével meglocsolni és úgy félretenni, mert szeretem ha van egy kis tartalma is a levesnek.

A többi epret félbevágjuk és a felét beletesszük a turmixgépbe. Kis fokozaton összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a többit is. Ennél a mennyiségnél az én turmixgépem nem turmixolná rendesen össze ha egy adagban beletenném, de ha a tied igen, akkor mehet bele egyszerre is.

hirdetes

Ezt követően hozzáadjuk a tejet, a citromlét, a habtejszínt, a vanília aromát és a cukrot. Krémes állagúra összeturmixoljuk, majd egy tálba öntjük. Én a felvágott epret hozzákevertem és úgy tettem a hűtőbe körülbelül 2-3 órára.

Tálaláskor díszíthetjük eperrel és nyomhatunk rá tejszínhabot is.

 

Eper, mint a főétel alapanyaga?

Korábban írtunk egy isteni receptet, mégpedig a pillekönnyű epres túrógombóc receptjét diétás változatban. Azt hiszem kevés olyan finom epres főétel van, amely az epres túrógombócot űberelni tudja. Mindenképp próbáld ki!

 

 

A mennyei epres túrógombóc receptért KATTINTS IDE!

 

Lapozz a következő oldalra az isteni epres sütemény receptjéhez!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Desszert Ebéd Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Főzés Konyha Növények Recept Sütés Színes ötletek Természet

Lakberendezési szakszótár

Kőház

Kőből a XV. századtól egészen a XIX. századig építettek házakat, amik nagyon tartósak... Tovább

inzulinrezisztencia

  Inzulin rezisztens állapotban az adott inzulin jelre bekövetkező... Tovább

Tovább a lexikonra