Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeHa az oldalon mostanában, olvastad már előző likőrjeimet, akkor bizonyára tudod, hogy új hobbira leltem nemrégiben, amely nem más, mint a likőrkészítés.
No de ez kit is érdekel? Merülhet fel a kérdés – jogosan -, hiszen nem azért vagy itt, hogy az én hobbijaimról olvasgass, hanem szeretnéd megtudni a narancslikőr elkészítésének módját. Kis türelem, rögtön arra is rátérek.
#szavazas-54#
Ünnepváró finomság – Narancslikőr, ahogy én szeretem
Az ünnepek alkalmával azok is nagy előszeretettel nyúlnak a likőrös pohár után, akik amúgy nem kedvelik az alkoholos italokat. Ezek a kellemes, ünnepi italok igazán illenek a karácsony magával ragadó hangulatához. Nálunk legalábbis, mindenki nagy előszeretettel szürcsöli ezeket a finomságokat.
Még a családban lévő gyermekekre is gondolok az italok elkészítésekor, és mindegyikből rögtön kettő adagot készítek. Ennek oka az, hogy csak az egyik adagba teszek alkoholt, s így a gyerkőcök sem érzik úgy, hogy kimaradtak volna valamiből.
Ha szereted a likőröket, akkor ide kattintva elolvashatod a többi karácsonyi likőr receptjét is. Válaszd ki a kedvencedet, mi mindet nagyon szeretjük:
- csokilikőr
- mézeskalács likőr
- tojáslikőr
- házi Baileys
Nos, de akkor térjünk rá a narancslikőrre, hiszen ezért kattintottál a cikkre. Az összes általam készített likőrök között talán ez a legegyszerűbb.
Az alábbi hozzávalókra lesz hozzá szükséged:
- 1 kg narancs
- 5 dl vodka
- 1 dl víz
- 1 dl víz
- kevés fahéj és szegfűszeg
- 1 ek cukor
- 2 ek vaníliaaroma
- 30 dkg méz
Amint előkészítetted az összes hozzávalót, hozzá is láthatsz a kotyvasztáshoz. Könnyebb dolgod lesz, mint gondolnád.
Isteni narancslikőr elkészítése
1. A legmunkásabb része ennek a likőrnek a narancsok kifacsarása. Próbálkozhatunk 100%-os narancslével is, de még ha nem is tartalmaz hozzáadott cukrot vagy édesítőt, nekem az a tapasztalatom, hogy mégis sokkal édesebb lesz, mintha saját magunk facsartuk volna ki a narancs levét. Szóval facsarjuk ki az 1 kg narancs levét.
2. Ezt követően tegyük fel a cukrot a tűzhelyre és karamellizáljuk meg a cukrot. Amint aranysárga lett, vegyük le a lángról és öntsük hozzá apránként a forró vizet és tegyünk bele egy késhegynyi fahéjat és őrölt szegfűszeget. Ne vigyük túlzásba, mert könnyen keserűvé változtathatja az italunkat.
3. Mikor ezzel is megvagyunk és kihűtöttük kicsit a fűszeres cukorszirupot, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a narancslevet, majd a vodkát és a mézet.
4. Alaposan összekeverjük, és szép üvegbe öntjük, és a hűtőbe tesszük.
Készen is vagyunk. Igaz, hogy milyen egyszerű volt? :)