Ma van a palacsinta világnapja – mutatunk szuper palacsinta recepteket!

NA

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Annyira szép nap, hogy kettő is van belőle az évben – szeptember 26-án van az év második palacsintanapja! Így hát ideje elkészíteni néhány palacsintát! A palacsinta régi alapanyag, az ókori Görögországig nyúlik vissza: azóta sok fajtát hoztak létre szerte a világon. Nagy-Britanniában, Franciaországban és Európa más részein a palacsinta vékony, és gyakran édes vagy sós töltelékkel tálalják. Indonéziában "serabi" néven ismert palacsintát fogyasztanak, amelyet rizslisztből és kókusztejből készítenek. Ugandában a palacsintát banánból készítik. És ez csak néhány a sokféle változat közül, amelyek világszerte megtalálhatók. Mutatunk mi is három tippet!

A hagyományos palacsinta alaprecept, ahogy mi szeretjük


Hozzávalók (24-25 db)


•    40 dkg liszt
•    4 db tojás
•    6 dl tej
•    4 dl víz
•    2 ek étolaj
•    2 ek cukor

 

Nagyon egyszerű az elkészítés: a hozzávalókat összekeverjük, majd egyenként kisütjük, de Bebe bemutatja a videójában, hogyan készíti lépésről-lépésre. Ízesítés szempontjából határ a csillagos ég: lekvár, túró, kakaó, nutella, mogyóróvaj, ki mit szeret. 

 

 

Villámgyors amerikai palacsinta


Hozzávalók


•    30 dkg liszt
•    3 dl tej
•    3 ek kristálycukor
•    1 db tojás

hirdetes
•    1 tk sütőpor
•    1 ek olaj
•    1 csomag vaníliás cukor

Az egész tojást a cukorral és vaníliás cukorral összekeverem, majd hozzáöntöm a tejet. Beleszórom a sütőporral elkevert lisztet, csomómentesre keverem. Végül mehet bele az olaj is. Száraz serpenyőben sütöm, nem öntök alá semmit, a palacsinta olajtartalma miatt. Mérópohárból öntöm ki vagy evőkanállal rakom a forró serpenyőre, ha túl sűrű lenne a massza, öntök hozzá egy kis vizet. Mézzel, juharsziruppal, gyümölcsökkel vagy nutellával tálalom.  Bebepiskóta receptje.

 

 

Diétás magas fehérjetartalmú 3 összetevős palacsinta


Hozzávalók

hirdetes


•    50 gr aprószemű zab
•    130 gr cottage cheese
•    2 nagyobb tojás
•    csipetnyi só
•    juharszirup, lekvár, joghurt vagy bogyós gyümölcsök tálaláshoz

 

Elkészítés

 

1.    Tedd a zabot, a túrót, a tojást és a sót egy turmixgépbe, és jól turmixold őket egyneművé, kb. fél percen át. 
2.    Forrósíts fel egy serpenyőt, amit nagyon kevés kókuszolajjal átkensz.
3.     Körülbelül két evőkanálnyi adagokra osztjuk a palacsintatésztát, amennyi egyszerre ráfér a serpenyőre kikanalazzuk, úgy, hogy ne érjenek össze. 2-3 perc sütés után, amikor már aranybarna lesz az alja a tésztának átfordítjuk egy spatulával, majd ezt az oldalt további 1-2 percig sütjük. 
4.    Készen is vagyunk, tálaljuk juharsziruppal, lekvárral vagy joghurttal és gyümölcsökkel. Ezek a palacsinták frissen a legjobbak, ha állnak egy kicsit, veszítenek puhaságukból. 

Forrás


 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Desszert Recept

Lakberendezési szakszótár

Dán lakberendezési stílus

A dán lakberendezési stílusra a fehér falak és világos padló jellemző, sok természetes... Tovább

Nedszívás

Az építőanyagok nedvességfelvevő tulajdonsága. Az anyagok nedvszívó képessége függ az... Tovább

Tovább a lexikonra