A klasszikus egy kis fűszerrel: sajttorta, karamellás almaraguval

NA

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

A sajttorta az a fajta desszert, amit millió módon lehet variálni és érdemes is. Most elhoztunk nektek egy igazi őszi, téi feltétes sajttortát, ami garantáltan mindenki kedvence lesz. Ha esetleg nem vagytok nagy karamell rajongók, vagy túl édes lenne nektek így, simán egy kis vajon párolt, fahéjas, enyhén édesített almaragut is tehettek rá! Akár a karácsonyi ünnepi asztal egyik éke lis lehet ez a desszert!

Hozzávalók

Alap:
* 15 dkg darált zabkeksz
* 5 dkg olvasztott vaj
* 1 tk fahéj

Sajtos krém:
* 40 dkg natúr krémsajt
* 4 tojás (L)
* 20 dkg cukor
* 15 dkg tejföl
* 2 ek kukoricakeményítő
* 2 dl habtejszín

Karamellás almaragu
* 3 db közepes alma
* 15 dkg kristálycukor
* 2 dl tejszín
* 5 dkg vaj
* 1 tk fahéj

Elkészítés:
1, az alap hozzávalóit keverjük el, majd tegyük egy Csatos vagy állítható formába (20-22cm). A forma aljára tegyünk alufóliát, ami a forma széleit is szorosan fedi, így biztosan nem fog kifolyni.
2, a kekszes alapot nyomkodjuk bele nagyon alaposan, majd tegyük a hűtőbe.
3, egy nagy tálba mérjük ki a tejfölt, a sajtot és a tejszínt, illetve a cukrot. Jól keverjük el. Tegyük hozzá a többi hozzávalót, egyenként a tojásokat is. Csak egy habverővel dolgozunk, a jól elkeverés a lényeg.

hirdetes
4, Az egész masszát öntsük óvatosan a kekszes alapra. Tegyük a sütőbe és kb. 120 °-on másfél órán keresztül süssük. Egy kisebb formába/tepsibe öntsünk vizet, ezt tegyük a sütő aljára, hogy jó gőzös legyen. Akkor jó, ha csak a közepe rezeg, kocsonyás egy kicsit. Tegyük hűtőbe egy éjszakára.
5, Másnap jöhet az almaragu :) az almákat tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra. A cukrot szórjuk egy nagyobb lábasba, kezdjük el olvasztani. Amikor szép borostyán színű, adjuk hozzá a forró tejszínt, majd a vajat.
hirdetes
6, Ha minden rendben van, egy szép selymes karamellszószt kapunk, amihez hozzá kell adnunk az almát, végül pedig a fahéjat. 3-4 ek vizet is adtam hozzá, jól elkevertem, majd 10 percig főztem magas lángon. Az alma megpuhul, átjárja a mennyei karamell, az egész massza sűrűsödik egy kicsit. Hűtsük langyosra, majd mehet is a sajttortára :)
 

Recept: Bebepiskóta

 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Desszert Recept Sütés

Lakberendezési szakszótár

Fürdőszoba

A fürdőhelyiség a hivatalos nyelvhasználatban az egészségügyi helyiségek közé... Tovább

Bársony

Puha tapintású, finom szövet, amelynek egyik (ritkán mindkét) felületét az alapszövetből... Tovább

Tovább a lexikonra