Sós ehető ajándék karácsonyra: hagymalekvár, bacon jam, fokhagymakrém

NA

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Múltkor mutattunk nektek édes ehető ajándékokat, de most a sós ételek kedvelői számára jöjjenek az igazi ínyencségek: lilahagymalekvár vörösborral, bacon jam áfonyával és az isteni fokhagymás kenőcs. Nagyon egyszerű elkészíteni, csodásan mutat és bárki örülne neki!

Felhasználhatod:

•előétel mellé
•falatkára
•mártogatósnak
•reggeli mellé (tojáshoz)
•húshoz
•pácba (fokhagyma)
•fűszervajhoz, bagettre
•sajtokhoz

Hozzávalók és elkészítés

Fokhagymakrém: 
•    6 fej fokhagyma 
•    2 evőkanál olaj
A fokhagymát megskalpoljuk, alufóliába csomagoljuk és 180 fokon egy órát sütjük. Kinyomkodjuk a gerezdeket és turmixoljuk.

Bacon jam: 
•    1 fej vöröshagyma 

hirdetes
•    500 g bacon 
•    100 g áfonya 
•    100 g cukor
A hagymát a baconnel lepirítjuk, hozzáadjuk az áfonyát, cukrot és megfőzzük. Turmixoljuk, és mehet üvegbe.

Lilahagymalekvár:
•    100 g cukor 
•    4 fej lilahagyma 
•    1-1,5dl bor
A cukrot karamellizáljuk, rádobjuk a hagymát. Ha pirult, felöntjük a borral és befőzzük.

Infók, tippek

hirdetes

• Az üvegcséim 212ml-ek, mezőgazdasági boltban vettem pár száz forintért.
• A gyümölcs elhagyható a bacon jam-ből.
• A hagymalekvár turmixolható vagy keményítővel sűríthető.
• A hűtőben 1 hetet tuti eláll, nálunk csak 2-3 napig húzzák, így nem tudom, meddig lenne jó.

Forrás: Suga Paulina

Lapozz a ráadás receptért, ami tökéletes rágcsa ezek a krémek mellé!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Recept

Lakberendezési szakszótár

Üvegfáklya

Egy hangulatos fényt árasztó üvegfáklyát nagyon könnyen, te magad is el tudsz készíteni... Tovább

Ruha rendelés

A ruha rendelésnek számos előnye van, többek között rengeteg időt spórolhatunk a... Tovább

Tovább a lexikonra