Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeA nyár egyik kedvenc étele a görögdinnye, ugyanakkor a megfelelő darab kiválasztása kapcsán gyakran ütközhetünk problémába. Mostani cikkünkben olyan trükköt mutatunk, amiket Neked is érdemes megfogadnod, ezekkel is segítve a tökéletes görögdinnye kiválasztását!
A nyárhoz éppen annyira hozzátartozik a behűtött dinnye, mind a strandolás, vagy éppen a naptej és a napozás – hiszen ez az egyik leghűsítőbb csemege, ami ilyenkor az asztalokra kerülhet. Mégis, néha nehéz kiszámítani, hogy mennyire érett maga a gyümölcs, mely majd a vastag héj alatt fog majd ránk várni. Most ismerd meg Te is 5 trükkünket, melyek segíthetnek kiválasztani a tökéletes dinnyét, így is elkerülve a még éretlen vagy éppen már túlérett darabokat!
Számít a súlyuk
Amennyiben már találtál egy-két olyan darabot, amik szimpatikus lennének, akkor érdemes őket megemelned, ugyanis a dinnyék súlya sokat számít. Hasonlítsd őket össze nagyságukkal.
Egyáltalán nem kell mérőszalaggal járnod, de érezni fogod, ha valamelyik példának okáért túl könnyű, nem reális méretéhez mérten.
Ez azért fontos, mert ha nagyobb a gyümölcs, akkor a vastag héj-ízetlen belső helyett valószínűbb, hogy egy édes, gyümölcscukorban gazdag, ízletes dinnyére fogsz majd rátalálni.
Nézz, ne csak láss
Mindenekelőtt fontos, hogy megfelelően szemügyre vedd a gyümölcsöket, amik közül majd választani tudsz. Olyat érdemes keresned, aminek a külseje sérülésmentes, nincsenek rajta ütődések, valamint egyenletes.
Lehetséges, hogy lesz majd rajta egy vékonyabb sáv, ami halványabb vagy sárgásabb, mint a görögdinnye alapszíne, mégis ez nem fogja majd dinnyédet elrontani – csupán azért alakult ki a gyümölcsön, mert a földön fekve ott éppen nem érte a nap.
Így ettől a csíktól érdemes eltekintened, mégis amennyiben ütődések vannak a dinnye felületén, akkor az rontani fog nem csak külsején, de az ízén is. Akkor sem érdemes megvásárolnod, ha kisebb, puha foltokat találsz majd rajta – keress tovább, nem ez lesz majd a Te gyümölcsöd.