Mi az az étel amit bármikor ennél te is? Lasagne! Ez a tökéletes Lasagne recept!
Ha felteszem a kérdést, hogy ki az aki enne egy kis lasagne-t akkor nagy valószínűséggel 10 emberből legalább 9 felfogja tenni a kezét. Egy jól elkészített, gondosan fűszerezetett lasange semmihez sem fogható! Ennél az ételnél a lényeg a részletekben lakozik, tudni kell jól elkészíteni és tudni kell, hogy mit kell pontosan tenni bele. Lehet mondani, hogy Ahány ház, annyi szokás, de ennél az ételnél jobb, ha a profi receptre hagyatkozunk. Én ezt a recepetet az anyukámtól örököltem meg és most megosztom veletek is, hogy ti is élvezhessétek a legfinomabb lasgne-t amit valaha kostóltatok! :)
Hozzávalók:
6 főre (20 x 30 cm méretű tepsihez)
- 12 db lasagne lap
- 500 g darált marha hús
- 400 g paradicsompüré
- fél szár szárzeller
- 1 közepes sárgarépa
- 1 l zöldségalaplé
- 3-5 ek olívaolaj (itt írtam arról, hogyan, mi alapján választok)
- 1 fej kis hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors, oregano és bazsalikom (szárított)
- 200 g jól reszelhető keményebb sajt
Besamelhez:
- 1 ek puha, de nem olvadt vaj
- 1 ek liszt
- 250 ml tej
- ízesítéshez: só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
Én a tésztát saját magam készítettem, teljes kiőrlésű liszttel készült, de vásárolhatsz készen is spenótos lasagne lapokat, így azért jóval előbb elkészülsz.
Száraztészta esetén a tészta csomagolásán írtak alapján használd fel, amennyiben viszont friss tésztát használsz, igazából csak 1 percre kell lobogó vízbe főzni.
A besamelhez a vajat egy serpenyőben melegítem, vigyázva, hogy ne égjen meg. belekeverem a lisztet és nagyon alacsony hőmérsékleten pirítom. Amikor habzik hozzáöntöm a tejet és összeforralom még 2 percig. Végül sózom, borsozom és egy kevés szerecsendiót is teszek hozzá.
Most jöhet a rétegelés, tésztával indul, majd jöhet a ragu, majd tészta, míg a ragu, vagy a tészta el nem fogy. Amennyiben készítesz hozzá besamelt is, akkor most jöhet a tetejére, végül az egészet 200 fokon 40 perc alatt összesütöm.