3 fogásos vacsora szuper gyorsan- mutatjuk hogyan készítsd!

KC

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Igaz, hogy a hosszú órákon keresztüli főzőcskésének is megvan a varázsa, azonban akadnak olyan helyzetek, amikor erre nincs lehetőségünk. Amennyiben nincs elég időnk és még fáradtak is vagyunk teljesen érthető, hogy valami gyors és egyszerű vacsorára esik a választásunk. Vagy például, ha nem várt vendégek jelentkeznek be és mégiscsak szeretnéd őket egy vacsorával várni. Mutatunk egy olyan 3 fogásos menüsort, melyet 60 perc alatt elkészíthettek, nem kell hozzá nagy főzőtudomány és még mennyei leves, második és desszert is kerül az asztalra.

Amikor több fogást készítünk, fontos, hogy kialakítsunk egy stratégiát, mely segítségével időt tudunk spórolni az ételek elkészítésében. Mutatjuk is milyen sorrendbe készítsd az alábbi 3 receptet!​​​​​​

  1. Mivel a második fogás sütést is igényel, így kezd azzal!
  2. Amíg ez a sütőben van készítsd el a desszertet és rakd be a hűtőbe!
  3. Ezután láss neki a levesnek! 
  4. Időközben ne felejtsd el kivenni a második fogást a sütőből!
  5. Végül pedig vedd ki a hűtőből a desszertet!

 

Krémes édesburgonya leves gyömbérrel

Tökéletes első fogás lehet egy krémleves, nem kell vele sokat bajlódni és rengeteg ízben ellehet készíteni. Mi most egy édesburgonya krémlevest hoztunk el nektek egy kis gyömbérrel megspékelve.

hirdetes

Hozzávalók:

  • 2 ek olívaolaj
  • 0,7 kg édesburgonya hámozva, felkockázva
  • 1 nagy hagyma felvágva
  • 1 ek vaj
  • 1 csipet cukor
  • 3 nagy fokhagyma felszeletelve
  • 1,5 tk őrölt gyömbér
  • ½ tk őrölt szerecsendió
  • ½ tk őrölt bors
  • 3 csésze csirkehúsleves (lehet kockából is)
  • 1,5 csésze tejszín
  • só (ízlés szerint)

Elkészítés:

hirdetes
  1. Felmelegítjük az olajat egy serpenyőben, majd hozzáadjuk az édesburgonyát és a hagymát. 7-8 percig sütjük, míg aranybarnák nem lesznek.
  2. Lentebb vesszük a hőfokot és jöhet a vaj, cukor, fokhagyma. Körülbelül 10 percig sütjük őket, míg aranybarnák nem lesznek.
  3. Hozzáadjuk a gyömbért, szerecsendiót, borsot és a sót. 
  4. Hozzáadjuk a húslevest és közepes lángon pároljuk, míg a zöldségek megpuhulnak. 
  5. Egy turmixgép segítségével megfelelő állagúra pürésítjük a zöldségeket. 
  6. Egy leveses tálba helyezzük, hozzáadjuk a tejszínt és jól átkeverjük. Díszíthetjük apróra vágott pörkölt földimogyoróval.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Recept

Lakberendezési szakszótár

Tavasz

A tavasz a mérsékelt öv egyik évszaka. A trópusi... Tovább

Fokhagyma

A fokhagyma (Allium sativum) az amarilliszfélék családjába tartozó... Tovább

Tovább a lexikonra