Egy csomag tészta és egy tálca darált hús: 5 isteni tésztás recept

GE.

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Ha van otthon egy csomag tészta, akkor biztos nem fogtok éhesek maradni, de ha még van hozzá egy adag darálthús is akkor pedig mind a 10 ujjatokat meg fogjátok nyalni. Mutatunk 5 nagyon szuper tészta receptet, amihez szinte nem kell más, csak egy adag darálthús. Ha odavagytok a tésztás ételekért, akkor ezeket biztosan imádni fogjátok!

1. Darálthúsos rakott tészta

Egyszerű, de nagyszerű recept, amit az egész család imádni fog.

Hozzávalók

•    1 fej vöröshagyma
•    olaj
•    50 dkg darált hús
•    só
•    bors
•    2 dl paradicsomszósz
•    1 dl tejszín
•    1 csomag penne
•    sajt

 

Elkészítés

1. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk olajon, majd hozzáadjuk a darálthúst és fehéredésig pirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáöntsük a paradicsomszószt, valamint a tejszínt, és alaposan elkeverjük.
2. A tésztát megfőzzük a csomagoláson található előírások szerint.
3. Kivajazott tűzálló tálba helyezzük a már előkészített hozzávalókat az alábbi módon: beleöntjük a tésztát, majd a darálthúst összekeverjük, és sajttal meghintjük a tetejét.

hirdetes
4. 170 fokos előmelegített sütőbe helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul. Kész is a finom rakott tészta, amit az egész család imádni fog.

 

2. Bolognai spagetti, ahogyan mi szeretjük

Ez egy olyan tuti bevált recept, amit nem lehet elrontani, bátran próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók

•    1 fej vöröshagyma
•    1 szál sárgarépa
•    1 szál angol zeller
•    olívaolaj
•    50 dkg darált hús 
•    só
•    bors

hirdetes
•    1 dl vörösbor
•    15 dkg paradicsompüré 
•    1 csomag spagetti tészta
•    parmezán sajt

 

Elkészítés

1. Első lépésként felkockázzuk a zöldségeket: a hagymát, a répát, valamint a zellert, majd felmelegített olajon egy kicsit megpároljuk őket.
2. Ezután hozzáadjuk a darálthúst, és fehéredésig pirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Ha megpirult, akkor hozzáöntjük a vörösbort, néhány percig ebben pácoljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és annyi vizet, amennyit szükségesnek látunk, majd alacsony lángon legalább 1 órát főzzük. Közben lehet pótolni az elfőtt levet, és ízlés szerint fűszerezni.
3. Ha már a ragu majdnem kész van, akkor a csomagoláson előírtak szerint megfőzzük a spagettit. Majd parmezánnal a tetején tálaljuk. 


További receptekért kattints a következő oldalra, lesz több igazi különlegesség is, annyit előre elárulunk.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Konyha

Lakberendezési szakszótár

Akác kültéri burkolat

Az akác kültéri burkolat az egyik legjobb választás, ha teraszod vagy kerted szeretnéd fával... Tovább

Felújítás utáni takarítás

A lakások, irodák felújítása nagy kosszal, felfordulással jár. A helyiségek használatba... Tovább

Tovább a lexikonra