5. Olasz húsgombóc paradicsomszósszal
A végére egy igazi különlegességet hagytunk, aminek elkészítése talán kicsit bonyolultabb, de higgyétek el megéri!
Hozzávalók
A húsgolyóhoz:
• 50 dkg darált marhahús
• tojás
• 1/4 csésze tej
• 1/2 csésze zsemlemorzsa
• 1/4 csésze reszelt parmezán
• só
• bors
• 1 gerezd fokhagyma
• oregánó
• friss petrezselyem
A szószhoz:
• 5 dl sűrű paradicsomlé
• 1 konzerv egész paradicsom
• gerezd fokhagyma
• 6 szem szegfűszeg
• bazsalikom
• só
• bors
• cukor
• 1/4 csésze reszelt sajt
• olívaolaj
• meg persze egy csomag spagetti
Elkészítés
1. Első lépésként a paradicsomszósz kell elkészíteni: a felkockázott hagymát, valamint fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot a levével együtt, majd a paradicsomlét és a fűszereket is, majd lassú tűzön főzzük.
2. Következő lépés a húsgolyó elkészítése, ami nagyon egyszerű, nem kell megijedni. Dolgozzuk össze az alapanyagokat, a darált húst, a zsemlemorzsát, a tojást és a tejet, majd ízesítsük sóval, borssal, oregánóval, petrezselyemmel, fokhagymával és jöhet a parmezán is. Ha ezeket alaposan összedolgoztuk, akkor jöhet az apró golyók formázása, ami rögtön mehet is bele a szószba. Körülbelül fél óra alatt készre fő, érdemes közben figyelgetni, hogy kellően szószos-e még az állag, ha nem, akkor öntsünk hozzá vizet.
3. Kifőzzük a spagettit a csomagolás alapján, és találhatjuk is ezt a különleges olasz finomságot.