3. Mexikói rakott tészta
Mindenkinek ajánlom ezt a szuper receptet, aki valami többre vágyik a jól megszokott ízeknél.
Hozzávalók
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• olaj
• 40 dkg darált hús
• só
• bors
• csilipaprika
• oregánó
• 1 db paradicsomkonzerv
• 1 doboz kukoricakonzerv
• 1 csomag csőtészta
• sajt
Elkészítés
1. Az első lépés a már megszokott hagyma apróra vágása, és megdinsztelése, azzal a módosítással, hogy most a fokhagymát is hozzá adjuk a vöröshagymához. Majd jön a darált hús fehéredésig való pirítása, sózása, borsozása, ezután pedig a csilipaprikát, és az oregánót is hozzáadhatjuk ízlésünknek megfelelően, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, ha szükséges vizet, és fél órán alacsony lángon összefőzzük, a végén hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát is.
3. A tésztát és a darálthúsos szószt összeöntjük, elkeverjük, majd egy megfelelő méretű tűzálló edénybe helyezzük, a tetejét meghintjük reszelt sajttal (az eredeti recept alapján 20 dkg-ra van szükség, de én mindenkinek a saját ízlésére bízom). 170 fokos előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
4. Egyszerű darálthúsos tészta
Ha nagyon sietősen kell összedobnod valamit, amit a gyerekek is imádni fognak, akkor ezt ajánljuk figyelmedbe.
Hozzávalók
• 1 fej vöröshagyma
• olaj
• 50 dkg darált hús
• pirospaprika
• só
• 2 db paradicsom
• 1 csomag szarvacska
• sajt
Elkészítés
1. A ár jól megszokott lépésekkel kezdünk itt is: a hagyma felkockázása, pirítása olajon, a darálthús hozzáadás, majd fehéredésig való pirítása.
2. Ha a fentiek megvannak, akkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, visszatesszük a tűzre, sózzuk, borsozzuk, ha a hús elkezd levet ereszteni, akkor hozzáadjuk a már előre felkockázott paradicsomot, és néhány perc alatt összefőzzük.
3. Megfőzzük a tésztát az előírás szerint, leszűrjük és összeöntsük a darálthússal, és tálalhatjuk is egy kis reszeltsajttal. Az egész nem tart tovább fél óránál, ellenben nagyon finom.