notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Egy csomag tészta és egy adag darált hús: ez kell csak ehhez az 5 isteni darált húsos tészta recepthez

hirdetes

Egy csomag tészta és egy tálca darált hús: 5 isteni tésztás recept

GE.
Darál húsos tésztás receptek

3. Mexikói rakott tészta

Mindenkinek ajánlom ezt a szuper receptet, aki valami többre vágyik a jól megszokott ízeknél.

Hozzávalók

•    1 fej vöröshagyma 
•    2 gerezd fokhagyma
•    olaj
•    40 dkg darált hús
•    só
•    bors
•    csilipaprika 
•    oregánó
•    1 db paradicsomkonzerv 
•    1 doboz kukoricakonzerv
•    1 csomag csőtészta 
•    sajt

Elkészítés

1. Az első lépés a már megszokott hagyma apróra vágása, és megdinsztelése, azzal a módosítással, hogy most a fokhagymát is hozzá adjuk a vöröshagymához. Majd jön a darált hús fehéredésig való pirítása, sózása, borsozása, ezután pedig a csilipaprikát, és az oregánót is hozzáadhatjuk ízlésünknek megfelelően, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, ha szükséges vizet, és fél órán alacsony lángon összefőzzük, a végén hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát is.

hirdetes
2. Kifőzzük a tésztát (ezt lehet akár addig, amíg a mártás készül) a csomagoláson található előírások alapján. 
3. A tésztát és a darálthúsos szószt összeöntjük, elkeverjük, majd egy megfelelő méretű tűzálló edénybe helyezzük, a tetejét meghintjük reszelt sajttal (az eredeti recept alapján 20 dkg-ra van szükség, de én mindenkinek a saját ízlésére bízom). 170 fokos előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul. 

4. Egyszerű darálthúsos tészta

Ha nagyon sietősen kell összedobnod valamit, amit a gyerekek is imádni fognak, akkor ezt ajánljuk figyelmedbe.

Hozzávalók

•    1 fej vöröshagyma
•    olaj 
•    50 dkg darált hús
•    pirospaprika
•    só

hirdetes
•    bors
•    2 db paradicsom
•    1 csomag szarvacska
•    sajt

Elkészítés

1. A ár jól megszokott lépésekkel kezdünk itt is: a hagyma felkockázása, pirítása olajon, a darálthús hozzáadás, majd fehéredésig való pirítása.
2. Ha a fentiek megvannak, akkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, visszatesszük a tűzre, sózzuk, borsozzuk, ha a hús elkezd levet ereszteni, akkor hozzáadjuk a már előre felkockázott paradicsomot, és néhány perc alatt összefőzzük.
3. Megfőzzük a tésztát az előírás szerint, leszűrjük és összeöntsük a darálthússal, és tálalhatjuk is egy kis reszeltsajttal. Az egész nem tart tovább fél óránál, ellenben nagyon finom.
 

A végére egy igazán különleges receptet hagytunk, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Budoár

Női szoba, pihenés és öltözködés számára. Választékos ízléssel rendezik be, és a ház... Tovább

Tojásszeletelő

A tojásszeletelő egy ételkészítéshez használatos konyhai eszköz, mellyel... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Konyha