Egyszerű, de nagyszerű dinnyés receptek – ezeket Neked is érdemes kipróbálnod

TK

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Ha nyár, akkor meleg, strandolás és persze tipikusan nyári ételek! Közülük pedig talán a legjellemzőbb a görögdinnye, melyet a legtöbb ember csupán magában fogyaszt, holott nem csak üdítők, koktélok, de rengeteg isteni étel is készülhet belőle. Ezeket a szuperegyszerű recepteket Neked is érdemes kipróbálnod idén nyáron!

Villámgyors görögdinnyeleves


Hozzávalók (4 adag)


-    1 kg görögdinnye (már megtisztított, kimagozott)
-    1 dl száraz vörösbor
-    10 dkg virágméz (a mennyiség változhat a dinnye édességétől függően)
-    5 dkg mazsola
-    fél citromból nyert citromlé
-    2 szál menta
-    2 dl növényi habtejszín


Levesünk elkészítéséhez először tisztítsuk meg a görögdinnyét, vágjuk ki gyümölcsünket héjából, majd magozzuk is ki. Ezután tegyük turmixépbe, majd pépesítsük össze a levesünk alapjául szolgáló dinnyét.


Ezután tegyük egy lábasba a mézet, a mazsolát, valamint adjuk hozzá a megfelelő mennyiségű vörösbort is. Öblítsük le mentánkat, majd aprítsuk fel – ezután helyezzük azt is lábasunkba.

hirdetes


Addig melegítsük hozzávalóinkat a lábasban, amíg a méz teljesen fel nem olvad. Figyeljünk oda, hogy folyamatosan keverjük meg alapanyagainkat, nehogy leégjenek. Amikor a méz már folyékonnyá vált, öntsük a lábasba görögdinnyepürénket. Forraljuk fel, majd onnantól kezdve már csupán pár percig főzzük levesünket.


Ezután húzzuk le lábasunkat a tűzről, majd megközelítőleg 5 percig hagyjuk, hogy hűljön egy picit. Ezután keverjük hozzá a habtejszínt, majd tegyük elkészült ételünket a hűtőbe.


Hidegen tálalva a legfinomabb, mely képes feldobni a legmelegebb napokat is könnyedségével.

hirdetes

 

 

 

 


Egyszerű, nyári görögdinnye-dzsem


Hozzávalók (12 adag)


-    1 kg görögdinnye
-    2 dl narancslé
-    4 evőkanál citromlé
-    50 dkg befőzőcukor


Először tisztítsuk, majd magozzuk ki a dinnyét, helyezzük el egy nagyobb lábasban – ezután öntsük rá a narancs-, valamint a citromlevet.
Egy botmixer segítségével pépesítsük össze dzsemünket, ugyanakkor érdemes egy-két nagyobb darabot is hagyni benne a gyümölcsből. 

 

 

 

 

Amennyiben érdekelnek további receptjeink, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Desszert Egészséges táplálkozás Főzés Konyha Recept

Lakberendezési szakszótár

Karácsonyi dekoráció

A karácsony már egy szívet melengető szó, egyetlen dolog van ebben az ünnepben, amit rengeteg... Tovább

Napforduló

A napforduló csillagászati kifejezés, mellyel a Napnak a Föld egyenlítőjéhez való... Tovább

Tovább a lexikonra