4 finger food recept, mely után az összes vendég megnyalja mind a 10 ujját!

KC

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Úgy gondolom itt az ideje, hogy továbblépjünk a tipikus vendégvárós nassolnivalóktól és a következő szintre emeljük a dolgot. A finger foodok olyan arpó előételek, melyek elfogyasztásához hanyagolhatjuk az evőeszközöket és a tányért is, mindössze pár ujjunkra van szükség és egy szalvétára. Hoztunk nektek 4 mennyei receptet, melyet egyszerűen elkészíthettek. Mi hozzuk a bort- este találkozunk!

Biztos unalmas már számodra is ropit, chipsek különböző változatait és popcornt kitenni az asztalra amikor vendégeket vársz. Itt az ideje, hogy valami izgalmasabbra válts. A finger foodok egy harapással elfogyasztható finomságok, és szerencsére majdnem olyan egyszerű és gyors elkészíteni is őket, mint megenni. Akár te tartod este a kártyapartit és szeretnél valamilyen finomsággal készülni barátaidnak, akár a nálad tartandó családi vacsora részeként készítenél pár étvágygerjesztő előételt, ezek a pici falatok biztosan segítségedre lesznek!

1.Ropogós szalonnába csomagolt kelbimbó

A kelbimbó nem mindenki kedvenc zöldsége, viszont ebben a formában elkészítve biztos nem marad egy darab se az este végére.

hirdetes
layout="responsive" width="480" height="270">

Hozzávalók:

  • 0,5 kg kelbimbó
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 450 g bacon
  • 2 ek méz
  • apróra vágott metélőhagyma (tálaláshoz)

Így készítsd:

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 C-ra. A kelbimbókat megszórjuk ízlés szerinti sóval és borssal.
  2. Szép, egyenletes bacon csíkokat vágunk.
  3. Betekerünk minden kelbimbó golyót egy csík szalonnába, egy tepsire helyezzük őket és már mehet is a sütőbe.
  4. Nagyjából 30-40 percig sütjük őket, addig amíg a szalonna ropogós, a kelbimbó pedig helyenként barnás nem lesz.
  5. A golyócskákat meglocsoljuk egy kevés mézzel, a tetejére pedig metélőhagymát szórunk. Fogpálcikát szúrunk beléjük és így tálaljuk.

2.Sárgarépa rudacskák takaróban

A virslis változatát már biztosan kóstoltad ennek a finger foodnak, mi most egy zöldéges, vegetáriánusoknak is kedvező változatban hoztuk el.

hirdetes

Hozzávalók:

  • 40 db 50 cm-es sárgarépa
  • 3 ek olívaolaj
  • ¾ tk só
  • ½ tk őrölt fekete bors
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 kg pizzatészta vagy leveles tészta
  • szezámmag a díszítéshez

Így készítsd:

  1. Előmelegítjük a sütőt 190 C-ra és két tepsit kibélelünk sütőpapírral. 
  2. Egy nagy tálba helyezzük a sárgarépákat és összekeverjük 1 ek olívaolajjal, a fent említett mennyiségű sóval, borssal és köménnyel. 
  3. A pizzatésztát 40 háromszög alakú egyenlő darabra vágjuk és elhelyezzük a sárgarépákat a szélesebb végére. A répa végénél kezdve tekerjük fel.
  4. Egymástól megfelelő távolságra elhelyezzük őket a tepsikben és megkenjük olívaolajjal és szezámmaggal díszítjük.
  5. 20-25 percig sütjük, amíg a tészta enyhén aranybarna, a répa pedig puha lesz. Tálalhatjuk különböző mártásokkal is.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Recept

Lakberendezési szakszótár

Krumpli spirál

A krumpli spirál egészségesebb, mint bármelyik másik, hétköznapi köret és nem telik sok... Tovább

Enteriőr

Az enteriőr jelentése: építmények belső tere, helyisége és annak berendezései.... Tovább

Tovább a lexikonra