3.Sajtos nachos golyócskák
Ezekhez az ízletes golyókhoz hoztunk egy sajtos szószt is, melybe mártogatva senki sem fog tudni ellenállni ennek a finger foodnak.
Hozzávalók:
- 500 g darált sertéshús
- 400 g feketebab
- 300 g csemegekukorica konzerv, lecsepegtetve
- 35 g nachos fűszerkeverék
- 50 g panko zsemlemorzsa
- ½ csésze darabos paradicsomos salsa
- 2 tojás
- 40 g sima liszt
- 1 ek tej
- 230 g sajtos nachos chips, finomra törve
Mártogatós hozzávalói:
- 2 ek vaj
- 2 ek sima liszt
- 350 ml tej
- 250 g mexikói ihletésű sajtkeverék (ha nem találsz, használj bármilyen sajtot)
- csipetnyi bors (elhagyható)
Így készítsd:
- Egy nagy tálba összekeverjük a következőket: darált hús, bab, kukorica, nachos fűszerkeverék, salsa, zsemlemorzsa, 1 tojás. Jól összedolgozzuk, majd 1 ek mennyiségű keverékből golyókat formálunk és egy tálra helyezzük őket.
- Ezután jöhet a panírozás, annyi különbséggel, hogy a tojásba beletesszük a tejet, majd az összetört nachos chipsben forgatjuk meg a golyókat.
- A golyókat megkenjük egy kis olajjal, majd betesszük az air fryer sütőbe és 10 percig sütjük. (máshogy is kisütheted)
- Jöhet a mártás! A szósz elkészítéséhez felolvasztjuk a vajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg laza paszta nem lesz. Hozzáadjuk a tejet és összekeverjük. Végül pedig jöhet a sajt és a bors.
4.Pestós cukkini chips
Ez a könnyedebb finger foodok közé tartozik. Ha egy igazán ropogós és egészséges nasit készítenél, próbáld ki!
Hozzávalók:
Pesto
- 2 csésze friss bazsalikomlevél
- 1 csésze makadámdió, áztatva
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek extra szűz olívaolaj
- 1 ek élesztő
- ½ tk só
Chips
- 3 cukkini
Így készítsd:
- Kezdjük a pestoval! Egy konyhai aprítógépbe helyezzük a bazsalikomot, makadámdiót, fokhagymát, olívaolajat, élesztőt, és a sót. Annyira dolgozzuk el, hogy tökéletes mártás állaga legyen, de itt-ott maradjon darabos.
- Jöhet a chips! A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, ehhez használhatunk mandoline eszközt. Minden szeletet megkenünk egy kanál pestoval, majd egy tepsiben a sütőbe helyezzük.
- 10-15 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük.