Biztosan Te is láttál már olyan amerikai filmet, vagy legalább egy rajzfilmet, amiben mindenki csokis kekszet fal, vagy azt ajándékoz valakinek. Mutatjuk, hogyan készítheted el Te magad is a legendás finomságot!Biztosan Te is láttál már olyan amerikai filmet, vagy legalább egy rajzfilmet, amiben mindenki csokis kekszet fal, vagy azt ajándékoz valakinek. Mutatjuk, hogyan készítheted el Te magad is a legendás finomságot!
Bár nem nagy kihívás megtalálni a boltok polcain az amerikai csokidarabos kekszeket, mégis sokkal kedvezőbb mind árban, mind pedig mennyiségben, ha mi magunk készítjük el otthon ezt a finomságot. Nem mellesleg így pontosan olyan állagúra készíthetjük, amely a mi szánk ízének megfelel – nem is beszélve arról, hogy még mennyi mindennel ízesíthetjük és turbózhatjuk fel!
Nos, mi rengeteg csokis keksz receptet kipróbáltunk, míg megtaláltuk a tökéleteset. Engedjétek hát meg, hogy megosszuk veletek azt, ami nekünk igazán bevált!
Hozzávalók az amerikai csokidarabos kekszhez
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 15 dkg vaj vagy margarint
- 2 db tojás
- 0,5 cs. sütőpor
- CSOKI (kb. 100-150 g elegendő)
Az amerikai csokidarabos keksz elkészítése
- Elsőként tegyük egy tálba a margarint (vagy vajat), a cukrot és a két tojást, majd egy robotgép segítségével keverjük ki!
(Tipp: A tojásokat előzetesen mosd meg és egyenként üsd fel egy pohárba, hogy ha esetleg megzápult volna ne rontsd el vele az előzetesen már hozzáadott összetevőket) - Második lépésként adjuk a masszához a csokidarabokat!
- Keverjük össze egy külön tálban a lisztet és a sütőport, majd egy szita segítségével fokozatosan adagoljuk a masszához!
- Ha elkészült a süteményünk tésztája, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és a sütőt melegítsük elő 180 fokra!
- Formázzunk diónyi nagyságú golyókat a tésztából, majd azokat helyezzük úgy a sütőpapírral bélelt tepsibe, hogy legyen helyük szétterülni (kb. 4-5 centiméterre egymástól)!
- 15-20 perc alatt süssük készre a csokiskekszeinket!
Tipp: Ha igyekszel minél egészségesebben élni, a kekszeket bátran készítheted teljes kiőrlésű rozslisztből, magas kakaótartalmú étcsokoládéval is.
Mikor érdemes csokiskekszet sütnünk?
A csokiskeksz tökéletes lehet reggelire tejjel…
… vagy karácsonykor, mikuláskor, Télapó-váró finomságnak…
… ha tudjuk, hogy reggel nem lesz idő reggelizni, csak út közben bekapni valamit…
… ha a gyerekekkel együtt szeretnénk sütni valamit…
… az iskolai, munkahelyi ebéd mellé finomságnak…
… ha most derült ki, hogy egy óra múlva vendégek jönnek…
… ha pizsamapartit tartunk a gyerekeknek…
… vagy igazából bármikor, ha valami gyors és finom nasit szeretnénk készíteni.