Te is szereted a gesztenyés édességeket? Akkor ezt mindenképp ki kell próbálnod, pillanatok alatt kész!
A gesztenyés édességek szerelmeseinek ezt mindenképp ki kell próbálniuk! Nagyon könnyedén elkészíthető, nincs az a mennyiség, ami elég lesz belőle… :)
Hozzávalók:
30 dkg gesztenyemassza,
15 dkg vaj,
5 dkg meggybefőtt,
10 dkg csokoládé,
0,5 dl rum.
Elkészítés:
A gesztenyemasszát a vajjal, meg a rummal kikeverjük.
A meggyet kimagozzuk, majd félbevágjuk, és zsírpapírra borogatjuk.
Ezt követően nyomózsák segítségével kis gömböket nyomunk a meggyre a már előzőleg elkészített krémből.
Ezután a kis gömböcskéket hűtőszekrénybe tesszük és keményre fagyasztjuk.
Közben gőzön megolvasztjuk a csokoládét, majd a hűtőből kivett félgömböcskéket az olvasztott csokoládéba mártogatjuk.