Ettől finomabb lesz húslevesed, mint valaha volt! Tuti, hogy erről a trükkről még nem hallottál. De ha megtudod miért kell kenyér a húslevesbe, te is így teszel majd!
Nagyon sok házi praktika létezik, amely segítség lehet abban, hogy a háztartásbeli dolgainkat könnyebben és egyszerűbben megoldjuk. A kenyér is ebbe a kategóriába sorolható (már az élelmiszer tulajdonságán kívül) vannak ugyanis olyan trükkök, amellyel amellett, hogy sokat spórolhatunk, egyszerűbbé is tehetjük a dolgainkat. A most következő trükk is ilyen… Fogadjunk, hogy te sem hallottál még arról, hogy miért jó kenyeret dobni a húslevesbe… :)
Kenyeret a húslevesbe
A cím hallatán biztosan mindenki felkapja a fejét, hogy mi keresni valója van a kenyérnek a húslevesben! Nos igen, sokszor nagy segítségünkre lehet a kenyér a húsleves elkészítése során. Az egyik hibának nem mondható dolog, ami a húslevest érinti az az, hogy mire megfő, kicsit zsírosabbá válik és így az egészségre, az emésztésre nincs túl jó hatással.
Ha szeretnénk a húsleves zsírjától megszabadulni, akkor egy kenyér szeletet dobjunk a levesbe pár másodpercre, majd gyorsan vegyük ki. Ez segít felszívni a fölösleges zsírt és igazából annyi marad csak benne, amennyi szükséges. Tovább soha ne hagyjuk benne, mert elázik és kenyeres húslevest ehetünk majd. A legjobbn egy száradtabb, nem túl friss kenyeret beledobni.
Kíváncsi vagy még más kenyér trükkökre?
- a fehér kenyerek 3 napig, a teljes kiőrlésűek pedig 4 napig ehetőek, a kovász alapúak akár egy hétig is fogyaszthatóak
- a szárazabb, mélyhűtött kenyeret a legjobb pirítani, sokkal ropogósabb lesz és nem megy a kukába
- a fagyasztóba tett kenyér tovább tárolható, főleg, ha meleg van (vegyük ki a fagyóból, tegyük tányérra zárt műanyag zacskóban és olyan lesz, mintha friss lenne
- vannak üzletek, ahol az előző napi kenyér olcsóbb ezért ha spórolni szeretnénk érdemes szétnézni
- a száraz kenyeret nem kell kidobni, kiváló panírmorzsa lesz belőle, ha egy sajtreszelőn lereszeljük
Forrás: tudasfaja.com