Ki ne szeretné a tejszeletet? Gyerekek, felnőttek és idősek számára is tökéletes választás ez a desszert! Puha, könnyű és isteni finom. Most megmutatom, hogyan készítheted el Te magad! Sőt, egy másik isteni csoki recepttel is készültem!
Kindertejszelet
Hozzávalók:
Piskóta alaphoz:
- 5 db tojás (Én közepes „M”- es méretűt használtam.)
- 90 g kristálycukor (Esetleg fele-fele arányban eritritet és cukrot is használhatsz.)
- 90 g búzaliszt (BL55)
- 30 g holland kakaópor
- 12 g sütőpor
Krémhez:
- 40 g tejszín ízű pudingpor
- 250 ml tej
- 80 g kristálycukor
- 25 g sótlan vaj
- 200 g mascarpone
Elkészítés:
- Elsősorban kapcsold be a sütőt és melegítsd elő 180 fokra.
- A tojásokat felverjük. Nem kell kemény habbá, csak hogy kicsit habos legyen. Szóval értitek.
- Hozzáadjuk a száraz alapanyagokat: a cukrot, a lisztet (lehetőleg átszitálva), a sütőport és a kakaóport, majd elkeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd elsimítjuk.
- A 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd körülbelül 12- 15 percig sütjük. Közben tűpróbával ellenőrizzük.
- Megvárjuk amíg kihűl, majd félbevágjuk.
- Kezdhetjük a krémet! A pudingport a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és pudingot főzünk belőle. Ez nem túl bonyolult eddig, ugye?
- Folyamatos kavargatás mellett kihűtjük. Ez fontos, hogy ne legyen csomós!
- A következő lépésben a mascarponét kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot.
- Miután a krémet simára kevertük, az egyik piskótalapot megkenjük vele, végül pedig rátesszük a másik lapot.
- 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd elfogyasztjuk (jobban mondva Ti).
TIPP:
Én legutóbb mikor elkészítettem, akkor a tetejére olvasztottam étcsokoládét és tettem rá málnát is. Ajándékba készült, ezért igazából a kinézetét szerettem volna „feltuningolni”, de annyira finom lett, hogy sajnos kép nem készült róla.
Próbálkoztam már egészségesebb változattal is, mert nagyon rákaptam erre a receptre. De őszintén szólva, köze sem volt a tejszelethez.
+ 1 RÁADÁS RECEPT!
Így készítsd el házilag a BOUNTY szeletet!
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 evőkanál gríz
- 4 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 67 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg tortabevonó
- 23 evőkanál olaj
Elkészítés:
- A tejet, a vajat és a cukrot felfőzzük közepes fokozaton/ lángon. Közben kisebb adagokban belekeverjük a grízt, majd tovább főzzük.
- Amikor elkezd sűrűsödni, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és 1-2 percig főzzük még.
- 15-20 percig hűtjük, mindeközben időnként kavargasd, hogy ne legyen csomós!
- Ha kihűlt, akkor további 20 percre hűtőbe tesszük.
- A hűtőből kivéve megformázzuk, majd olvasztott csokoládéba mártjuk.
- Érdemes sütőpapírra helyezni, mert egyszerűbben leszedhető róla.