Ha te sem szeretnél nehezet enni, de mégis laktató és különlegesre ízre vágysz, akkor készítsd el ezt a fenséges sajtos-fokhagymás kenyeret mindössze 25 perc alatt!
Biztosan ti is ismeritek a boltokban mireliten kapható fokhagymás bagettet… Ez az étel ahhoz hasonlít, csak finomabb, frissebb és valljuk be, tudjuk mi kerül bele pontosan, hiszen magunk készítjük el, ergo egészségesebb is. :) Ez az étel nagyon jól jöhet olyankor amikor valami különleges ízű finomságra vágysz, gyorsan elkészül és nagyon laktató, mégsem nehéz étel. Íme a recept!
Hozzávalók:
1 db egy napos kenyér,
100 g sajt,
100 g vaj,
3 gerezd fokhagyma,
1 csomag petrezselyemlevél.
Lapozz egyet a fokhagymás-sajtos kenyér elkészítéséhez!
Elkészítés:
Reszeljük le a sajtot és a fokhagymát, keverjük össze a hozzávalókat a puha vajjal. Elkészült a töltelék. Vágjuk el a kenyeret átlósan de, ne vágjuk teljesen át és töltsük meg a töltelékkel. Miután megtöltöttük csomagoljuk be a kenyeret alufóliába vagy sütőpapírba és tegyük előmelegített sütőbe 200 fokra, süssük 20 percet, majd vegyük le a fóliát és hagyjuk még 5 percet pirulni. Ha megsült hagyjuk egy kicsit hűlni utána szeleteljük. Jó étvágyat!