Bármilyen alaposan mosogatsz, az edények alján könnyedén makacs lerakódás keletkezhet. Bemutatjuk, hogy hogyan tisztíthatod meg a serpenyődet az odaégett zsírtól!
Sajnos a makacs szennyeződések könnyedén lerakódnak a serpenyő aljára, bármennyire is alaposan mosogatunk. Ilyenkor általában nekiesünk vegyszerekkel, súrolószerekkel, ami a környzetünk és az egészségünk szempontjából sem a legjobb. Mutatunk néhány praktikus és környezetbarát megoldást, melyek segítségével ragyogni fog a serpenyőd, ráadásul fillérekből megoldhatod! Ezek a természetes tisztítószerek nem terhelik a környezetet és az egészségedre sem ártalmasak!
Burgonya
Egy burgonyára és egy kis szódabikarbónára lesz szükséged ebben az esetben. Vágd ketté a burgonyát és mártsd bele a szódabikarbónába, majd ezzel alaposan dörzsöld át a serpenyő alját. Kívül is és belül is alkalmazhatod, minden makacs szennyeződést eltávolít.
Teafilter
Dörzsöld át néhány használatlan teafilerrel a serpenyő alját. Egyszerre akár többet is alkalmazhatsz, hiszen a teafilterek hatékonyan magukba szívják a zsiradékot és a lerakódást.
Szódabikarbóna
Tegyél egy kevés vizet a piszkos edénybe, majd 4-5 kanál szódabikarbónát, végül tedd fel főni, annyi idei, amennyire makacs a szennyeződés. Lehet, hogy több időt vesz igénybe, de ez a leghatékonyabb módszer. Valósággal kioldja az edényekből a lerakódásokat, a zsírt. Az evőeszközöket is tisztíthatjuk ezzel a módszerrel.