Reggeli, vacsora vagy ebéd, teljesen mindegy, ez a sonkás sajtos palacsinta minden étkezésre isteni! Ráadásul mindössze 10 perc alatt elkészül! A kedvenc receptem.
A Hortobágyi palacsintán kívül a legtöbb ember csak az édes változatáról hallott, pedig igazán különleges, sőt magyaros íze van egy sósabb fajtának. Most egy olyan receptet mutatunk, amihez csak 10 perc kell és már kínálhatod is a családnak a finomságot! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
Hozzávalók:
1 bögre kefír,
1 bögre reszelt sajt,
1 bögre sonka (szalámi vagy virsli lereszelve),
2 bögre liszt,
0,5 kiskanál só,
0,5 kiskanál cukor,
0,5 kiskanál szódabikarbóna
Lapozz egyet a sonkás sajtos palacsinta elkészítéséhez!
Elkészítés:
Tegyük egy tálba a kefirt, majd adjuk hozzá a sót, a cukrot és a szódabikarbónát, keverjük jól össze. Ezután tegyük bele a reszelt sajtot és a lisztet, gyúrjuk meg a tésztát. Osszuk el az így kapott masszát több darabra, majd nyújtsunk kerek palacsintákat. A sonkát halmozzuk a palacsinták közepére és húzzuk fel a tészta széleit, hogy befedje a tölteléket. Ezután forró olajban süssük ki a palacsintákat.
Tökéletes és laktató reggeliként, de akár vacsorára vagy még ebédre is. Én mivel nagyon szeretem a sajtot, a végén még, a forró, kész palacsintákat megszórtam egy kevés reszelt sajttal, isteni lett! ;)