Lassan itt a nyári időszak ilyenkor mindenki elkezd a bikini szezonra készülni, mai egyeseknél együtt jár a fogyókúrával is, vagy legalábbis azzal, hogy jobban odafigyelnek étkezéseikre és hogy mit fogyasztanak. Mostani cikkünkben emiatt bemutatunk __ isteni édességet, melyet nem csak egyszerűen és gyorsan el tudsz készíteni, de nyugodtan, bármikor fogyaszthatsz alacsony kalóriatartalmuk végett!
Gyümölcsös chia puding
Hozzávalók
- 3 evőkanál chia mag
- a válaszott gyümölcs
- 5 dl mandulatej
- 5 teáskanál eritrit
- 5 dl tej
A langyos tejben keverd el, old fel az eritritet, majd hűtsd azt le. Keverd össze a chia maggal, s minimum egy órán át pihentesd lefedve hűtődben.
Keverd össze fogyasztás előtt, majd adagold kéttálkába, s tálald a felkarikázott vagy felkockázott gyümölcsökkel.
Egyszerű zabpelyhes-túrós sütemény
Hozzávalók
- 10 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 1 rúd vanília
- 12 dkg kókuszvirág cukor
- 1 db citrom
- 10 dkg zabpehely
- 4 tojás
- 1 csipet só
- 1 csipet szódabikarbóna
- 5 evőkanál kókuszvirág cukor
- 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
- fél citrom
- 4 evőkanál zabtejszín
Törd át a túrót, majd tedd egy nagyobb keverőtálba a vajjal, cukorpótlóval, a vanília kikapart belsejével, a citrom levével együtt. Keverd őket addig, amíg a végeredmény egy egységes massza nem lesz.
Verd habbá egy gép habverő segítségével a tojásokat, majd öntsd a túrós masszához. A zabpelyhet a sóval, szódabikarbónával, a zabpehelyliszttel keverd el, majd fokozatosan öntsd a már elkészített túrós részhez.
Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd simítsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 170 fokon nagyjából 35 – 40 perc alatt süssük készre süteményünket. Érdemes tűpróbát végeznünk, s várjunk addig még sütink aranybarna nem lesz.
Tegyük a gyümölcsöket egy lábasba, szórjuk meg a cukorral, locsoljuk le a citrom levével. Ezután egy kevés folyadékkal felöntve lassú tűzön főzd meg a gyümölcsöket.
Apránként öntsük hozzá a tejszínt, s még forrón öntsük a már felszeletelt süteményre.