notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Süss kenyeret élesztő nélkül!

hirdetes

Élesztő nélküli kenyér sütés

Bettina
Napraforgómagos ír kenyér

Hozzávalók: 

  • 35 dkg finomliszt 
  • 1 teáskanál só 
  • 1 teáskanál szódabikarbóna 
  • 1/2 teáskanál cukor 
  • 1/4 teáskanál őrölt kömény 
  • 4 dl natúr joghurt 
  • 1/2 dl olaj 
  • 4 evőkanál napraforgómag 
  • a tetejére 2 evőkanál napraforgómag  

napraforgómagos ír kenyér

Elkészítés:

hirdetes


1.Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat) és kivajazunk, kilisztezünk egy 20x11 cm-es, kb. 6 cm mély, négyzetes püspökkenyérformát.
2.A finomlisztet, a sót, a szódabikarbónát, a cukrot és az őrölt köményt összekeverjük egy nagy tálban. A napraforgómagból 2 evőkanálnyit apróra vágunk, a lisztes részhez vegyítjük, majd jön bele még  2 evőkanálnyi, de egészben hagyva.   
3. A joghurtot és az olajat kézi habverővel összedolgozzuk egy mérőkancsóban, aztán átöntjük a lisztes tálba, és a tésztát fakanállal összeiparkodjuk. Nem kell túl alaposnak lenni, akkor nehéz lesz a tészta!
4. A tésztát beletesszük a püspökkenyérformába, és a formát párszor a munkapulthoz ütögetjük - ennek az a lényege, hogy tészta légmentesen kitöltse a formát. Végül vizes kézzel elsimítjuk a tészta tetejét, és megszórjuk napraforgómaggal. 
5.  Megsütjük 30 perc alatt. 
6.Az elkészült kenyeret a formában hagyjuk, és rácsra téve kihűtjük. Tálalásnál fűrészfogú késsel szeleteljük. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes