5. Zöldborsó főzelék
A zöldborsó konzerv is nagyon hasznos tud lenni, ha van otthon, hiszen nagyon finom zöldborsó főzelék készíthető belőle, amit lehet enni virslivel, vagy akár tükörtojással is. De akár fagyasztott borsót is lehet használni, ami szintén nagyon sokáig eláll a fagyasztóban. Nem lesz másra szükség, mint egy konzervre, vagy fél csomag fagyasztott borsóra, tejre, valamint némi lisztre és olajra a rántáshoz.
Elkészítése
Először a rántást kell elkészíteni, ezt felönteni fél liter tejjel, majd hozzáadni a konzervet. Ízesítsd sóval és borssal, vagy akár leveskockával és főzd készre!
6. Fehérbabos tonhal fasírt
Ez akár a borsófőzelék mellé is tökéletes lehet. Két tonhalkonzervből és egy nagy fehérbabkonzervből, némi zabpehelyből (ez liszttel is helyettesíthető) na meg néhány fűszerből (só, bors, bazsalikom, oregánó) egyszerűen elkészíthető, mutatjuk is hogyan!
Elkészítés
Az alapanyagokat egy tálba rakjuk, és összedolgozzuk botmixer segítségével, annyi lisztet adunk hozzá, amennyi szükséges ahhoz, hogy megfelelő állaga legyen. Sütőpapírral bélelt tepsiben 40 körülbelül 40 percig kell sütni. Akár kis fasírt szerű halmokat is képezhetsz, de egyben is megsütheted, és mikor kész felvághatod.
7. Paradicsomleves
Paradicsomszószt, valamint sűrített paradicsomot biztosan vett mindenki, ez nem csak tésztához nagyon jó feltét, hanem levest is lehet belőle csinálni. Plusz pont, hogy a megszáradt kenyereket is fel lehet használni, ha megpirítod, és apró kockára vágod, így nem kell semmit kidobni.
Elkészítése
Készíts egy vékony rántást. Öntsd rá az éppen kéznél lévő paradicsomkészítményt, majd öntsd fel körülbelül 1 liter vízzel. Ízesítsd ízlésed szerint fokhagymával, sóval borssal, bazsalikommal, és vagy oregánóval, kevés cukorral.
8. Zöldségleves
Ha nincs mód arra, hogy friss zöldségekhez juss, akkor fagyasztott zöldségekből is készíthetsz ízletes levest. Vedd elő a fagyasztóban található zöldségeket és dolgozd főzd meg őket egy leveskockával, főzz ki hozzá egy kis tésztát, és kész is vagy!