Fel a kezeket, ki várta már a szürke, borongós tél után, az első tavaszi napsugarat? Van egy jó hírünk, el is érkezett hozzánk, és ennek örömére hoztunk is pár egyszerű, de nagyszerű tavaszi csoda receptet, amikkel meg inkább feldobhatjátok ezeket a napfényes napokat! Próbáljátok ki őket!
#1. Könnyű olasz esküvői leves
Már a nevéből is látszik, hogy milyen különleges fogásról van szó. Szerintünk, ha valami olasz, az már garancia arra, hogy jó is lesz, hiszen az olasz gasztronómia világhíres, az meg hogy esküvőn szoktak felszolgálni ilyen finomságokat, csak hab a tortán! Tavaszi előételnek nincs is tökéletesebb!
Hozzávalók az olasz esküvős leveshez
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
1/3 csésze apróra vágott sárga hagyma
⅔ csésze apróra vágott sárgarépa
⅔ csésze apróra vágott zeller
2 evőkanál darált fokhagyma
Olasz orzó tészta, lehetőleg teljes kiőrlésű (lehet másmilyen is)
1 ½ evőkanál apróra vágott friss oregánó
½ teáskanál só
24 főtt csirkehúsgombóc
4 csésze bébi spenót
Az olasz esküvős leves elkészítése
Kezdésként melegítsünk 1 evőkanál olajat egy nagy edényben, közepesen magas hőfokon, majd adjunk hozzá hagymát, sárgarépát, zellert és fokhagymát; főzzük időnként kevergetve, amíg a hagyma áttetszővé nem válik, 4-5 percig. Ezután adjunk hozzá húslevest, fedjük le és forraljuk fel. Jöhet a tészta, az oregánó és a só; lefedve főzzük, időnként megkeverve, amíg a tészta megpuhul, kb. 9 percig. Ezután keverjünk hozzá húsgombókat és spenótot; addig főzzük, amíg a húsgombóc átmelegszik és a spenót megfonnyad, 2–4 percig. Tálaljuk sajttal meghintve és a maradék 3 evőkanál olajjal megöntözve. Jó étvágyat kívánunk ehhez a tavaszi leveshez!