notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

3 tavaszi recept, amiből egy teljes tavaszi ebédet összeállíthatsz- egyszerű tavaszi receptek

hirdetes

3 tavaszi recept, amiből egy teljes tavaszi ebédet összerakhatsz

VN
Top 3 tavaszi recept

#2. Karalábés pulykaragu recept

Nem tudom, ti, hogy vagytok vele, de mi oda meg vissza vagyunk a karalábéért, tavaszra nem is lehetne ennél tökéletesebb hozzávalót találni. A ragut akár csirkéből is elkészítheted, ha nem szereted a pulykát!

Hozzávalók a karalábés pulykaraguhoz

1fej vöröshagyma    
30 dkg pulykamell    
2 szál új hagyma    
1 fej karalábé    
kakukkfű    
3 dl tejföl    
1 csokor petrezselyem    
olaj    
só, bors    

A karalábés pulykaragu elkészítése

A tavaszi pulykaragu elkészítése igazán nem bonyolult. Először is a megtisztított, aprított hagymát megdinszteljük egy kevés olajon, közben pedig megsózzuk. Majd pár perc múlva hozzáadjuk a felkockázott húst is, ezt már meg is borsozzuk és lepirítjuk. Ezt követően jöhet a felkarikázott újhagyma és a megtisztított, felkockázott karalábé. Ezeket is együtt pirítjuk a hússal egy kis ideig, majd felöntjük 2 dl vízzel, megsózzuk, megborsozzuk és fűszerezzük a kakukkfű lecsipkedett leveleivel is. Alacsony lángon, fedő alatt főzzük 15 percig. A legvégén behabarjuk a tejföllel, megszórjuk az aprított petrezselyemmel és további 5 percig főzzük még. Ízlés szerint rizzsel vagy tésztával tálaljuk!

hirdetes

#3. Krémes epres tiramisu recept

És mi mással is zárhatnánk a sort, mint egy krémes tavaszi édességgel? Ezt a különleges tiramisut imádni fogjátok, kellően olasz, kellően epres, kellően friss, és kellően tavaszi!

hirdetes

Hozzávalók az epres tiramisuhoz

70 dkg eper
25 dkg babapiskóta
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
3 tojás
1 teáskanál citromlé

Az epres tiramisu elkészítése

Ha készítettél már tiramsut, akkor biztosan tudod, hogy nem lesz nehéz dolgod, a tiramisut többek között ezért is szeretjük: egyszerű, de nagyszerű! Kezdésként az epret jól mosd meg, majd csepegtesd le, és vágd ketté. A felét tedd félre, a másik felét botmixerrel pürésítsd, keverj hozzá fél deciliter vizet és egy teáskanál citromlevet, majd forrald fel. A krémhez a mascarponét dolgozd habosra a cukorral, és egyesével tedd hozzá a tojások sárgáját. Ezután verd fel a tojásfehérjét, és óvatosan forgasd össze a krémmel. A következő lépés, már az epres tiramisu összeállítása lesz: egy tál aljába rakj egy sor babapiskótát, kend rá az epres szószt és a mascarponés krém felét, tegyél rá epret, majd pakold rá a megmaradt piskótát. A tetejére krém kerül, ezt díszíti a megmaradt eper. Ha kész, tedd legalább négy órára a hűtőbe, de a legjobb, ha egy éjszakán át pihenteted. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Oscar Niemeyer

A brazil oktatási miniszter Lúcio Costa irodáját kérte fel a Nevelési és Egészségügyi... Tovább

Széf

Manapság nem elég, ha elzárjuk értékeinket, ténylegesen biztonságban kell tartani... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert Ebéd Egészséges táplálkozás Háztartás Recept