#2. Karalábés pulykaragu recept
Nem tudom, ti, hogy vagytok vele, de mi oda meg vissza vagyunk a karalábéért, tavaszra nem is lehetne ennél tökéletesebb hozzávalót találni. A ragut akár csirkéből is elkészítheted, ha nem szereted a pulykát!
Hozzávalók a karalábés pulykaraguhoz
1fej vöröshagyma
30 dkg pulykamell
2 szál új hagyma
1 fej karalábé
kakukkfű
3 dl tejföl
1 csokor petrezselyem
olaj
só, bors
A karalábés pulykaragu elkészítése
A tavaszi pulykaragu elkészítése igazán nem bonyolult. Először is a megtisztított, aprított hagymát megdinszteljük egy kevés olajon, közben pedig megsózzuk. Majd pár perc múlva hozzáadjuk a felkockázott húst is, ezt már meg is borsozzuk és lepirítjuk. Ezt követően jöhet a felkarikázott újhagyma és a megtisztított, felkockázott karalábé. Ezeket is együtt pirítjuk a hússal egy kis ideig, majd felöntjük 2 dl vízzel, megsózzuk, megborsozzuk és fűszerezzük a kakukkfű lecsipkedett leveleivel is. Alacsony lángon, fedő alatt főzzük 15 percig. A legvégén behabarjuk a tejföllel, megszórjuk az aprított petrezselyemmel és további 5 percig főzzük még. Ízlés szerint rizzsel vagy tésztával tálaljuk!
#3. Krémes epres tiramisu recept
És mi mással is zárhatnánk a sort, mint egy krémes tavaszi édességgel? Ezt a különleges tiramisut imádni fogjátok, kellően olasz, kellően epres, kellően friss, és kellően tavaszi!
Hozzávalók az epres tiramisuhoz
70 dkg eper
25 dkg babapiskóta
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
3 tojás
1 teáskanál citromlé
Az epres tiramisu elkészítése
Ha készítettél már tiramsut, akkor biztosan tudod, hogy nem lesz nehéz dolgod, a tiramisut többek között ezért is szeretjük: egyszerű, de nagyszerű! Kezdésként az epret jól mosd meg, majd csepegtesd le, és vágd ketté. A felét tedd félre, a másik felét botmixerrel pürésítsd, keverj hozzá fél deciliter vizet és egy teáskanál citromlevet, majd forrald fel. A krémhez a mascarponét dolgozd habosra a cukorral, és egyesével tedd hozzá a tojások sárgáját. Ezután verd fel a tojásfehérjét, és óvatosan forgasd össze a krémmel. A következő lépés, már az epres tiramisu összeállítása lesz: egy tál aljába rakj egy sor babapiskótát, kend rá az epres szószt és a mascarponés krém felét, tegyél rá epret, majd pakold rá a megmaradt piskótát. A tetejére krém kerül, ezt díszíti a megmaradt eper. Ha kész, tedd legalább négy órára a hűtőbe, de a legjobb, ha egy éjszakán át pihenteted.