notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezek a legjobb ételek ami a karácsonyi menün szerepelhetnek!

hirdetes

Teljes menü a karácsonyi vacsorához!

Bettina, NA
legfinomabb karácsonyi ételek

Ezt a receptet drága nagymámtól örököltem meg. Ő sütött minden évben karácsonykor hihetetlen mennyiségű hókiflit, ami az egész család kedvence volt! Amióta megörököltem a receptet én is minden évben elkészítem karácsonyra ezt a süteményt. 

Lehet sokatoknak irmserős a sütemény, ami nem más mint a Hókifli

hókifli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg sertészsír
  • 2 dkg friss élesztő
  • 3 ek cukor
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • porcukor (forgatáshoz)
hirdetes


Plusz a töltelékhez bármilyen lekvárt lehet használni!


Elkészítés:


A langyos tejbe elkavarunk 1 teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Az edényt lefedjük és langyos helyre tesszük. A sóval és cukorral elkevert lisztben elmorzsoljuk a zsírt. Közepébe kis fészket alakítunk ki, beletesszük a tojást és a felfuttatott élesztőt és ezt jó alaposan összegyúrjuk. Cipót formálunk, letakarjuk konyharuhával, és kb.40-45 percet pihenni hadjuk. Ezután 8 egyenlő részre osztjuk, kis gombócokat formálunk, letakarjuk és újabb 10 percig pihentetjük. Mindegyik gombócot kb. 2-3 mm vastagságú körre nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk és a vastagabb felére egy kis lekvárt teszünk. A szélesebb felétől feltekerjük és kiflit formázzunk. A megformázott kifliket sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, majd előmelegített sütőben 15-18 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve, még melegen, porcukorba forgatjuk.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Kőalkotás

A száraz kőművészet egy mára már csak kevés helyen őrzött hagyomány. Lényege, hogy a... Tovább

Helytakarékos

A helytakarékos ötletek divatjukat élik, mert sokkal több embernek van kis lakása, ahol persze... Tovább

Tovább a lexikonra