Bár folyamatosan azt hallani, milyen káros a mikró, azért szerintem mindenki használja. Remek kis találmány, hiszen sokkal egyszerűbb benne megmelegíteni bármit, mintha a sütőt kellene beizzítani. Viszont elég nehéz takarítani, de ennek is meg van a maga technikája. A cikk a kép alatt folytatódik!
Lapozz a részletekért és praktikákért!
1. Kiszáradt a kenyér, pékáru vagy a chips? Tedd be a mikróba fél percre – de tegyél mellé egy papír törlőkendőt is – így nem lesz szivacsos a kenyér.
2. Lencsét szeretnél főzni, de elfelejtetted beáztatni éjszaka? Nem gond, tedd egy tálba, enged fel vízzel annyira, hogy ellepje és tegyél bele egy kis szódabikarbónát. Melegítsd 10 percig, majd még hagyd állni a vízben fél órát.
3. Pucolj fokhagymát egyszerűen: tedd be a gerezdeket 15 másodpercre! Garantáltan nem lesz vele több dolgod.
4. Tudod, hogyan lehet még jobban kifacsarni a citrom levét? Úgy, ha mikróba teszed 10-20 másodpercre – így sokkal több levet fog ereszteni.
5. Kristályos lett a mézed? Tedd mikróba, de ne a legmagasabb hőfokra, hanem csak a felére!
6. Az odaszáradt ételmaradékot nagyon nehéz lesúrolni – de ne is próbálkozz vele, hiszen van egy sokkal egyszerűbb megoldás! Egy kis tálba önts vizet és egy kis ecetet vagy 2-3 szelet citromot, majd mikrózd kb. 5-10 percig. Az ecetes gőz feloldja a szennyeződéseket, így utána már csak át kell törölnöd egy szivaccsal. De ha épp nincs otthon eceted, sima vizes papír törlőkendővel is kipróbálhatod ezt a praktikát!
7. Ha összecsomósodott a barnacukrod, azon is segíthetsz mikró segítségével! Tegyél a cukor dobozába egy papír törlőkendőt és melegítsd 30 másodpercig – olyan lesz, mint amikor megvetted!
8. Ha megpucoltad a hagymát, ne kezdj egyből neki a felvágásának! Előbb tedd 30 másodpercre a mikróba, így garantáltan nem fog könnyezni a szemed!
9. Kb. 2-4 perc alatt a petrezselymet és egyéb fűszernövényeket is kiszáríthatod, papírtörlőre helyezve a mikróban.
10. Könnyedén megpucolhatod a sárgabarackot vagy őszibarackot, ha 30 másodpercig megmikrózod, majd pihenteted kb. 2 percig.