Selymes, pillekönnyű, mennyei és még egészséges is. Személy szerint odáig vagyok a különféle krémlevesekért, és ez bár egész évben így van, tavasszal, amikor igyekszem kicsit könnyíteni a táplálkozásomon, különösen gyakran készítem őket!
Sütünk-főzünk, és gyűjtjük a jobbnál jobb recepteket
Te is valódi szakáccsá és időnként cukrásszá avanzsáltál a #maradjotthon alatt? Nem vagy egyedül, sokan finomabbnál finomabb ételek elkészítésével ütjük el az időt és örvendeztetjük meg a családot. Én folyamatosan gyűjtöm a jobbnál jobb recepteket, és alig várom, hogy elkészítsem ezeket. Ez a három isteni finom, pillekönnyű, és ráadásul egészséges krémleves is egy-éegy korábban látott recept átdolgozásaként született meg. Mert talán nincs is olyan, aki egy szimpatikusnak tűnő receptet ne formálna át kicsit, ne adná hozzá a saját és családja ízlését, igaz? Bátran formáljátok tovább ti is ezeket a szuper recepteket is!
Egyszerű zöldborsó krémleves
Imádom a zöldborsót, ráadásul minden formájában. A zöldborsófőzelék megunhatatlan kedvencem gyermekkorom óta, nálunk szinte minden héten készül, de a krémlevest is imádom. Egyszerű, gyors, tápláló, laktató és egészséges!
Az egyszerű zöldborsó krémleves hozzávalói és elkészítése:
- fél kg zöldborsó
- 3 dl zsírosabb főzőtejszín
- só
- bors
- szerecsendió
- petrezselyem
- 2 dl zöldségleves alaplé
- 2 gerezd fokhagyma
Olajon megfuttatjuk a borsót, a petrezselymet és a fokhagymát, majd felöntjük a zöldségleves alaplével, plusz annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Hozzáadjuk a fűszereket, majd miután a borsó megpuhult összeturmixoljuk a főzőtejszínnel. Végül tegyük vissza még egy rottyanás erejére, és már fogyaszthatjuk is!
Medvehagymás krémleves
Tavasszal legtöbb alkalommal ezt a levest készítem, nálunk mindenki imádja!
A medvehagyma krémleves hozzávalói és elkészítése:
- 150 g medvehagyma
- 5 dl főzőtejszín
- 3 dcl zöldségleves alaplé
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt vagy zabliszt
- só
- bors
- szerecsendió
- petrezselyem
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 7 dkg sajt
A hozzávalók nagyban hasonlítanak a zöldborsóleveséhez, igaz? Mossuk és aprítsuk fel a medvehagymát. Vágjuk fel a vöröshagymát, tegyük rá egy pici olajra, majd arra tegyük a medvehagymát, végül mehet rá az alaplé, a fokhagyma és a fűszerek. Forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, öntsük fel tejszínnel, tegyük bele a sajtot, és még egyszer forraljuk össze. Ha kész, a krémlevesekhez hasonlóan kenyérkockával és sajttal tálalhatjuk!
Csicseriborsó krémleves
A csicseriborsó a zöldborsóhoz hasonlóan imádott köretem, isteni leves készíthető belőle, de egy egyszer kuszkuszt vagy salátát is nagyszerűen feldob.
A csicseriborsó krémleves hozzávalói és elkészítése:
- 250 g csicseriborsó
- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes krumpli
- 2 dl paradicsomlé
- só
- bors
- szerecsendió
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
Pucoljuk meg a zöldségeket és vágjuk fel őket, majd a sárgarépát, a krumplit és a csicseriborsót tegyük egy fazékba, és annyi vízzel tegyük fel főni, amennyi ellepi. Mehetnek bele a fűszerek és a fokhagyma. Nagyjából 2,5 óra lassű főzésre lesz szüksége, ha elkészült összeturmixolhatjuk, de még egyszer forraljuk fel! Jó étvágyat hozzá!