“Van almás-fahéjas? Akkor jöhet!” Az én számból gyakran hangzott el a mondat, ha meglátogattuk a kedvenc cukrászdánkat a környéken. Nem hagytam annyiban, karantén alatt sem vagyok hajlandó lemondani az isteni almás finomságokról. Íme 3 villámgyors almás süti, ami a hétvégékre és a hétköznapokra is tökéletes!
Almás-fahéjas muffin
A muffin önmagában is igazán egyszerű finomság, nekem egyértelműen az almás-fahéjas a kedvencem! Pillanatok alatt elkészül, de sajnos legalább ennyire gyorsan el is fogy.
Almás-fahéjas muffin hozzávalói:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 2 kupak vanília aroma
- 2 tk fahéj
- 2 db közepes méretű tojás
- 1 kis pohár görög joghurt
- 1 ek baracklekvár
- 1 dl olaj
- 2 nagyobb alma
Mossuk és hámozzuk meg az almát, majd reszeljük le, és hagyjuk, míg kiengedi a levét. Szórjuk meg az almát fahéjjal és vaníliás cukorral, egy külön edénybe keverjük össze a maradék hozzávalókat, majd az almát is keverjük hozzá alaposan. Adagoljuk a masszát muffin formákba, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük, míg aranybarna nem lesz! Jó étvágyat hozzá!
Almás morzsás süti
Én személy szerint egyébként is rajongok a morzsás sütikről, hát ha még egy almás változatról van szó! Nálunk gyakran kerül a hétvégi asztalra, mert egyszerű, és mindenki szereti!
Almás morzsás süti hozzávalói:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 5 dkg barna cukor
- 10 dkg vaj
- 1 ek baracklekvár
- 15 dkg darált dió
- 2 db közepes alma
Mossuk és hámozzuk meg az almát, majd kockázzuk fel. Az almakockákra csöpögtessük rá a baracklekvárt, és jól forgassuk meg benne. Kivajazott tepsibe tegyük a kockákat, majd morzsoljuk össze a lisztet, a cukrot, a diót és a mogyorót, és tegyük az almákra. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig alufóliával, majd további 5 percig alufólia nélkül készre sütjük.
Bögrés, könnyű almás-fahéjas sütemény
Ha piskótára vágyunk, ezt a süteményt készítjük el, isteni! Tálaljuk vanília pudinggal, tejszínhabbal vagy porcukorral megszórva!
Bögrés almás-fahéjas sütemény hozzávalói:
- 3 db közepes alma
- cukrozott fahéj
- 1 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 2 tk sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 bögre tej
- 2 db tojás
Reszeljük le a megmosott majd meghámozott almákat, szórjuk rá a fahéjat, majd hagyjuk, míg leereszti a levét. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a felvert tojást, keverjük össze, végül mehet bele a tej. Keverjük el jó alaposan, majd adjuk hozzá a lecsöpögtetett almát (minél kevesebb lével), és kivajazott tepsiben süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 – 30 percig.