A koronavírus miatt járvány és veszélyhelyzet miatt igyekszünk néhány olyan receptet gyűjteni nektek, amik tartós élelmiszerekből, konzervekből is elkészíthetők, hogy ne kelljen még bolba se kimozdulnotok. ITT már össze szedtünk nektek néhány szuper konzervből elkészíthető receptet, illetve ITT adtunk egy szuper egyszerű, és szuper finom, szárazalapanyagokból elkészíthető pizza receptet is. Nos, most a babkonzerven van a sor. Mutatunk is 5 szuper ételt, amihez fel tudjátok használni a babkonzervet.
Fusilli babos raguval
Tésztarajongóknak ajánljuk ezt a receptet. Gyorsan és könnyen elkészíthető. Nincs szükség másra, mint egy adag tésztára, természetesen babkonzervre, paradicsomszószra, fűszerekre, vízre, olajra, az eredeti recept szerint darálthúsra, de ez akár gombával, gombakonzervvel is helyettesíthető, hagymára, fokhagymára, és némi reszeltsajtra.
Elkészítés
Az utasítás szerint megfőzzük a tésztát. Amíg fő, addig az apróra vágott hagymákat az olajon áthevítjük, hozzáadjuk a darálthúst, és a fűszereket, és fehéredésig pirítjuk, ha gombát használunk akkor egy kicsit megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomszószt és készre főzzük, majd hozzáadjuk a leszűrt babkonzervet és 2-3 percig összefőzzük.
Gyors, és egyszerű bableves
Nem feltétlenül kell a bablevest túl bonyolítani. Néhány egyszerű hozzávalóból fél óra alatt is elkészítheted. Erre lesz hozzá szükséged: babkonzerv, 20 dkg füstölt kolbász, húsleves alaplé (húsleves kockából), vöröshagyma, olívaolaj.
Elkészítés
A felkockázott hagymát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt füstölt kolbászt is és megpirítjuk. Ezután felöntjük az alaplével, körülbelül 1 literre lesz szükség, majd hozzáadjuk a lecsurgatott babkonzervet is, és 5 percig forraljuk. Kész is az isteni bableves.
Vörösbab fasírt
Elsőnek furcsának tűnhet, hiszen fasírtot normál esetben húsból szoktunk készíteni. De higgyétek el isteni babból is. Nincs másra szükségetek, mint egy babkonzervre, 1 evőkanál zabpehelyre, fokhagymagranulátumra, és fasírt fűszerkeverékre.
Elkészítés
Lecsepegtetés után a konzervbabot krumplinyomóval összetörjük, hozzáadjuk a zabpelyhet és ízlés szerint a fűszereket. Golyókat formálunk belőle és vagy előmelegített sütőben, vagy forró olajan kisütjük.
Vörösbabos virslisaláta
Egy igazi életmentő finomság lehet, aminek nem más a fő alapanyaga, mint 4 virsli, na meg egy babkonzerv, kell még ezen kívül: 200 gramm tejföl, egy kis majonéz, egy szál újhagyma, só, bors, paprika, petrezselyemzöld, szerecsendió, és fokhagymagranulátum, de egy kis kukorica, vagy kaliforniai paprika sem árt az ízélménynek.
Elkészítés
A virslit megfőzzük, a babot lecsepegtessük, az újhagymát, és a már megfőtt virslit összevágjuk, meg minden mást is, amit esetleg még bele akarunk tenni. A tejfölt elkeverjük egy kis majonézzel ízlés szerint, és a fűszerekkel, majd az egészet összeöntsük, és kész is a finom saláta. Érdemes néhány órára a hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.
Mexikói csirkeragu rizzsel
Egy kis igazi specialitás babkonzervből. Amire szükséged lesz hozzá a babkonzerven kívül: egy kukorica konzerv, 2 fej vöröshagyma, 50 dkg csirkemell (ezt fagyasztva is lehet tárolni), kaliforniaipaprika, jázminrizs, fűszerek.
Elkészítés
A csirkemellet megszórjuk mexikói fűszerkeverékkel, és fehéredésig pirítjuk. Egy másik edényben a felkockázott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, 10 percig pároljuk, megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a lecsepegtetett bab., valamint kukoricakonzervet és a csirkemellet is, körülbelül 5 perc alatt készre főzzük. Közben pedig megfőzzük hozzá a riszt is, és tálalhatjuk is.