notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Egy recept, amellyel 55 forintból házi kenyeret süthetsz magadnak

hirdetes

55 forintos házi kenyér recept

Ez az isteni finom házi kenyér mindössze 55 forintból készíthető el. A recept pedig igazán különleges, mégis eredeti: házi kenyér öreg tésztával! Ezt meg kell kóstolnod!

Házi kenyér recept - 55 forintból!

Öreg tészta hozzávalók: fél kg kenyérliszt, 1 dkg élesztő, 3-3,5 dl víz.

A hozzávalókat jól összegyúrjuk, és szobahőmérsékleten, fóliával letakarva egész éjszaka kelni hagyjuk (12-14 óra). Ha nagyon meleg van, akkor 4 óra múlva be kell tenni a hűtőbe, nehogy túlkeljen.

Kenyér hozzávalók: fél kg kenyérliszt, 1 dkg élesztő, 2-3 evőkanál olaj, 2 teáskanál só, 25dkg öreg tészta, 3 dl víz.

A lisztet, az élesztőt, az öreg tésztát, az olajat, a sót egy tálba tesszük és hozzá öntjük a vizet. Szép simára dagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha jó rugalmas tésztát kapunk. Mikor kész, letakarjuk és 30 percig kelesztjük. Utána gyúrjuk át egy kicsit és még 15 percig pihen.

hirdetes

Kibéleljük a formát (nekem kacsasütő formám van) sütőpapírral és a megformázott kenyeret beletesszük. 1 óra 15 percig lefedve kel. 230 fokos előmelegített sütőbe tesszük, de előtte bevagdaljuk a tetejét és az edény tetejét valamint a kenyeret egy kisit bespricceljük vízzel.

50 perc a sütés, de a vége előtt 5 perccel leveszem az edény tetejét, és úgy pirítom egy kicsit.
Mikor kész, a forró kenyeret jól bespriccelem vízzel. Hűlés közben szépen becserepesedik. Nem bánjátok meg, ha megsütitek!

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

WC tisztító

Wc tisztító szert lehet kapni a boltban is, de akár házilag is el lehet készíteni. Mind a... Tovább

Eseti nagytakarítás

Egy évben minimum kétszer szükséges és érdemes otthonunkban nagytakarítást végezni a kosz,... Tovább

Tovább a lexikonra