A tavasz beköszöntével mindannyian vágyunk friss, üde ízekre, amelyek felpezsdítik ízlelőbimbóinkat. Suga Paulina áfonyás sajttortája tökéletes választás a szezonra, hiszen egyszerre habos, gyümölcsös, krémes és laktató. A kekszes alap, a sült krémsajtréteg, a házi áfonyalekvár és a friss áfonya kombinációja ellenállhatatlan ízkavalkádot teremt.
Hozzávalók (18-20 cm-es formához):
Alap:
• 200 g vajas keksz
• 130 g olvasztott vaj
Sajtkrém:
• 500 g mascarpone
• 225 g krémsajt
• 3 db tojás
• 100 g cukor
• 30 g keményítő
Áfonyazselé:
• 170 g áfonya
• fél citrom leve
• 50 g cukor
• 20 g víz
• 1 ek. vaníliapuding
Hab:
• 250 g habtejszín
• ízlés szerint vanília, citromhéj vagy porcukor
Dekor:
• friss áfonya
Elkészítés:
1. Béleljünk ki egy formát sütőpapírral, majd kívülről alufóliába csomagoljuk az alját, hogy ne folyjon be a víz. A kekszet daráljuk le, keverjük össze az olvasztott vajjal, és nyomkodjuk bele a formába, az oldalára is tapasszunk kekszet.
2. A krémhez mérjünk ki mindent, és csomómentesre keverjük (ne habosítsuk!). Öntsük a kekszes alapra.
3. Készítsünk vízfürdőt: egy tepsibe öntsünk vizet max. 1 ujjnyi magasságba, és helyezzük bele a sajttortát. 160 fokon 50 perc alatt süssük rezgőssé.
4. Amíg a torta hűl, főzzük meg az áfonyát: tegyünk mindent egy edénybe, és rotyogtassuk meg.
Tippek:
• A tejszínt ízlés szerint ízesíthetjük vaníliával, citromhéjjal vagy porcukorral.
• A torta még finomabb, ha egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.