Egyértelműen a karantén egyik legnépszerűbb itala, ha valami csoda folytán nem jutott el hozzád mégsem ez az új trend, akkor megsúgjuk, hogy ez egy olyan krémes állagú kávé, amihez csupán négy egyszerű hozzávaló kell, nulla szakértelem, az íze isten, és a karanténban a fél világ ezt itta, nem hiába. Most, hogy vége a karanténosdinak, és kezd helyre állni a világ rendje sem szabad megfeledkeznünk a karantén pozitív dolgairól, mint például a Dalgona kávé. Már csak azért sem mert itt a nyár, és ezzel együtt megjelentek az alkoholos Dalgona változatok is, mutatjuk is őket!
Mi is az a Dalgona kávé?
A Dalgona kávé igazából egy indiai eredetű felvert kávé, amit az elmúlt időben oly sokan készítettek el, és szerettek meg. Meghódította először az internetet, majd sokunk konyháját, és nappaliját is, most pedig a kerti parikon a sor! Bár indiai eredetű az ital a #dalgonacoffeechallenge Koreából terjedt el, egy helyi tévéműsorból, a Stars' Top Recipe at Fun-Staurant-ban Jung Il Woo bemutatott egy videóban a makaói utazása során kóstolt hasonló kávékülönlegességet, és azt mondta, a helyi törökmézre, azaz dalgonára emlékezteti az íze, így ragadt az italon ez a név. A Dalgona sikere valójában abban rejlik, hogy amilyen különleges, olyan egyszerűen, 4 teljesen hétköznapi, valószínűleg mindenki háztartásában fellelhető alapanyagból készül. Először nézzük az eredeti receptet, aztán pedig az alkoholosakat is!
A Dalgona kávé receptje
Hozzávalók a Dalgona kávéhoz
2 evőkanál instant kávé
2 evőkanál cukor (ez elhagyható, vagy cserélhető ízlés szerinti alternatívákra)
2 evőkanál forró víz
4 dl tej (ez is növényi tejre cserélhető)
A Dalgona kávé elkészítése
Az elkészítése nagyon egyszerű tényleg: a kávét, a cukrot és a vizet egy tálba öntjük és habverővel, vagy robotgéppel habosra verjük. Majd a tejet egy lehetőleg átlátszó pohárba öntjük a kívánt hőfokra előkészítjük (megmikrózzuk/ jégkockával hűtjük), majd egyszerűen csak a tetejére kanalazzuk a kávékrémet, és már kész is a finomság! Mi szóltunk, egyszerű, de nagyszerű!