Ha ősz, akkor isteni édességek – ha pedig édességek, akkor nem is nyerheti meg más „a szezon édessége” címet, mint a sokak által szeretett almás pite. Mostani cikkemben elhoztam nektek a kedvenc receptemet ezzel a süteménnyel kapcsolatban – ismerjétek meg Ti is, hogyan készíti nagyim ezt a finomságot, és készítsétek el egyszerűen!
Hozzávalók
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
- 2 darab tojás
- 7 nagyobb darab alma
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- fahéj ízlés szerint
A sütemény elkészítéséhez először készítsd ki az összes hozzávalót a megfelelő mennyiségben.
Egy nagyobb tálba keverd össze a lisztet a sütőporral, majd morzsold bele a margarint, add hozzá a tojásokat. Dolgozd össze jól a hozzávalókat.
Oszd két egyenlő részre a tésztát, majd lisztezd meg, hogy biztosan ne ragadjon.
Vegyél elő egy másik tálat, majd reszeld bele a már meghámozott almákat, ezután pedig add hozzá a kristálycukrot. Amennyiben túlságosan savanyú almát használsz a süteményhez, akkor opcionálisan adhatsz hozzá több cukrot is. Keverd össze őket jól.
Nyomkodd ki az almából annak levét – ha ez nem történik meg, akkor a tészta fogja majd azt felszívni. Ezután add hozzá a vaníliát, illetve ízlés szerint a fahéjat.
A tésztánk egyik részét sodorjuk ki, majd helyezzük a tepsi aljába – fontos tudni, hogy nem szabad a tepsit előtte zsírozni. Oszlassuk el rajta az almát, majd sodord ki a tészta másik részét is, azzal fedd le az almákat.
Szurkáld meg villával a tészta tetejét, így nem lesz hólyagos.
Melegítsd elő sütődet 160 fokra, majd közepes lángon süsd aranybarnára süteményed. Ahogy elkészült, még forrón szórd meg a tetejét vaníliás cukorral.