notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Az olaszok legnagyobb kincse: AMARETTI KEKSZ RECEPT, ami nem maradhat le az ünnepi asztalról

hirdetes

Az olaszok legnagyobb kincse: AMARETTI KEKSZ RECEPT, ami nem maradhat le az ünnepi asztalról

VN, NA

Amikor karácsonyi süteményeket válogatunk az ünnepi asztalra, akkor nemcsak a hagyományos magyar karácsonyi sütemények között érdemes válogatni, hanem más nemzetek receptkönyveit is érdemes nyitogatni, mert bizony olyan finomságokra lehet lelni, mint az olasz amaretti keksz.

Olasz amaretti keksz recept

Amaretti, vagy mandulás habcsók

Az olasz konyhát világszerte nagyon sokan imádják: mennyei tészták, húsok, friss zöldségek, jó borok, isteni kávék, és persze a süteményekről se feledkezzünk meg! Ha olasz konyháról van szó, akkor a legtöbbeknek rögtön a pizzák és a tészták jutnak eszükbe, pedig a világ egyik legismertebb gasztronómiája ennél sokkal többet tud. Érdemes kicsit mélyebben beleásni ebbe a konyha tudományba magunkat, mert nagyon kellemes fogásokat lehet találni. Egyszerű, de annál nagyszerűbb finomságokat lehet készíteni, ilyen az amaretti is. Könnyed, mandulás habcsók, ami a karácsonyi asztaon is megállja a helyét…néhány percig, mert bizony nagyon gyorsan elfogy. 

Ilyen a mennyei amaretti keksz

Egy aprócska kis keksz, ami habkönnyű, és nagyon ízletes. Az elkészítésében semmi nehézség nincs, de az elfogyasztásában annál több varázslat. Tényleg nagyon egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni, és a házi verzió sokkal finomabb, mint a bolti! Nézzük is a receptet!

hirdetes

Hozzávalók az amaretti kekszhez

150 g édes mandula
50 g keserű mandula
225 g kristálycukor
2 tojásfehérje
1/2 teáskanál mandulaaroma,

hirdetes
1 evőkanál vaníliaaroma
porcukor a szóráshoz 

Az amaretti keksz elkészítése

Az amaretti keksz elkészítéséhez első lépésként melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra, majd a mandulákat dobjuk 1-2 percre forrásban lévő vízbe, kivéve csepegtessük le, és húzzuk le külső héjukat. Ha ezzel megvagyunk, akkor tegyük őket tepsire, és hagyjuk kiszáradni a sütőben, erre körülbelül 10-15 perc időre van szükség a sütő teljesítményétől függően, de vigyázunk, vegyük ki, mielőtt megbarnulnak. Konyhai mixerben daráljuk le a mandulákat cukor felével. A tojásfehérjéket verjük lágy habbá, adjuk hozzá a maradék cukor felét, tehát az összes negyedét és verjük keményre. Keverjük hozzá a többi cukrot, a vanília- és a mandulaaromát és a mandulákat. Nyomjuk ki a kapott keveréket dió nagyságú körökben. Finoman szórjuk meg porcukorral, és hagyjuk állni 2 órán keresztül. Mielőtt lejár a két óra, kapcsoljuk be újra a sütőt, és állítsuk 180 °C-ra, majd süssük meg a kekszeket. Körülbelül 15 percig kell sütni, egészen addig amíg halványan aranyszínűek lesznek. Vegyük ki a sütőből, és fémrácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűltek, tároljuk őket jól záró dobozban, amíg nem kerül terítékre. Akár ajándékba is tökéletes lehet!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Niagara-vízesés

Ez a látványos és a világon egyedinek számító természeti képződmény az Egyesült Államok... Tovább

Marokkói stílus

A marokkói stílusra az egzotikus formák és különböző színek a jellemzőek. Mivel az arab... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert Konyha Növények Színes ötletek