A legfinomabb és nagyon egyszerű, házilag elkészíthető amerikai csokis-keksz receptjét mutatom most meg nektek. Ha egyszer megkóstolod tuti, hogy mindig erre vágysz majd, annyira finom!
A boltokban ezt a csokis kekszet körülbelül 5-600 forintért veszed meg és van benne maximum 10 darab. Ráadásul nem is az igazi. Én nagyon szeretem, de kicsit sokallom az árát és kicsit száraznak is találom. Viszont, amióta megtaláltam ezt a receptet, azóta csak magamnak készítem el. Ez a csokis keksz puhább, olcsóbb, ezerszer finomabb és még melegen is tudom fogyasztani, frissen :) Mennyei! Bármikor meg lehet enni, reggelire tejjel, vagy tízóraira, akár estére, ha nem akarunk valami töményet, nehezet enni. A legjobb választás, ha édességre vágysz!
Hozzávalók az amerikai csokis kekszhez:
kb. 30 darabra
175 g búzaliszt (BL55)
0.5 teáskanál szódabikarbóna
60 g vaj
45 g natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original)
60 g kristálycukor
120 g cukor - aranybarna
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 g étcsokoládé (45%-os)
Az amerikai csokis keksz elkészítése házilag
1. A lisztet, szódabikarbónát és a sót jól összekeverjük.
2. Egy konyhai robotgépben habosítsuk fel a vajat, krémsajtot, cukrot, barnacukrot, amíg szép habos lesz. Fontos, hogy egyenletesen oszoljon el minden hozzávaló, ne legyenek benne darabkák.
3. Adjuk hozzá a tojást, és azzal is jól habosítsuk fel.
4. Keverjük hozzá a lisztes keveréket is.
5. Végül pedig a csokoládé cseppeket is keverjük hozzá.
6. Csomagoljuk folpackba a tésztát és tegyük hűtőbe pár órára.
7. A kihűlt tésztából készítsünk golyókat, majd tegyük őket a sütőlemezre elég távol egymástól, hogy tudjanak terülni.
8. 190 C fokra előmelegített sütőben süssük 9-11 percig légkeverés nélkül. A légkeveréstől csak megszikkadnának. Nem szabad, hogy színt kapjanak! Ekkor még olyanok, mint ha nem sültek volna meg teljesen, de valójában már jók! Hagyjuk a lemezen kihűlni őket.
9. Egy pohár tejjel egyszerűen mennyei ez az amerikai csokis keksz! Jó étvágyat hozzá!