Avokádó tonhallal töltve
Ez a szuper, egyszerű recept akár vacsorára is tökéletes – ráadásul szervezeted biztosan meg fogja majd Neked köszönni elkészítését!
Elkészítéséhez vágd ketté avokádóid, majd távolítsd el magjukat. Egy tonhalkonzervet boríts ki egy kisebb tálba, majd törd össze tartalmát villával – adj hozzá apróra vágott zöldhagymát ízlés szerint, valamint borsot, sót, illetve, ha nagyon száraznak találnád a kapott masszát, akkor önts hozzá egy kisebb mennyiségű olívaolajat. Vágj félbe egy marék koktélparadicsomot, és ezt is keverd jól hozzá a tonhalas masszához.
Tedd elkészült krémedet a kimagozott avokádókba, majd megközelítőleg nyolc percre helyezd őket egy előmelegített sütőbe. Tálaláskor kanalazd ki a finom gyümölcsöt héjából, ízlés szerint akár pirítóst is fogyaszthatsz mellé!
Avokádós bruschetta
A hagyományos, olasz bruschettának a népszerűsége egyre csak nő, és ez nem is véletlen, ugyanis rendkívül egyszerű ételről van szó.
Avokádós verziójának elkészítéséhez először kend meg a pirítósokat az enyhén sózott avokádókkal, majd erre tornyozd fel a paradicsomokat, a sajtot, ízlés szerint akár a főtt tojásokat is. Amennyiben szeretnéd melegítsd össze az egészet kicsit még a sütőben. Ez az étel azért szuper, mert elkészítése számtalan módon lehetséges – csupán a fantáziád szabhat neki határt!
Csokis-avokádós chia puding
Első olvasásra kicsit furcsának tűnhet, de bízzatok bennem, a végeredmény isteni lesz, így érdemes legalább egyszer ezt a receptet is kipróbálnotok!
Elkészítéséhez egy robotgépbe helyezz bele két nagyon érett, meghámozott, kimagozott avokádót, majd adj hozzá 1/3 csésze mézet, ugyanennyi kakaóport, három evőkanál kókuszolajat, 1 teáskanálnyi vaníliakivonatot, valamint fél teáskanálnyi chia magot. Dolgozd össze őket jól, majd az elkészült krémet tedd kisebb tálkákba.
Helyezd őket nagyjából fél órára hűtődbe, majd tálaláskor szórj a krém tetejére egy kisebb mennyiségű diót vagy mandulát.