Életem egyetlen túrótortája, amióta ennek a receptjét ismerem, mást nem is sütök. Imádom, mert krémes, nincs tésztája, és nagyon könnyű elkészíteni. A legjobb karácsonyi desszert! Ez nem más, mint a baszk túrótorta málnaöntettel :)
Gyümölccsel is kipróbáltam már, belekockáztam almát, de volt, amikor meggyel sütöttem. Úgy is isteni. Ez egy kicsi tortácska, de nagyon tömény és laktató. Nagy, 21-26 cm-es, csatos formához minimum duplázni kell a hozzávalókat, de 8 személynek elég desszert a kicsi is.
A Baszk túrótorta hozzávalói / 8 adag
A túrótortához:
25 dkg tehéntúró
20 dkg krémsajt
250 ml habtejszín
18 dkg cukor
3 db tojás
1 evőkanál finomliszt
A málnaöntethez:
15 dkg málna
3.5 dkg cukor
A Túrótorta elkészítéséhez lapozz a következő oldalra!
Elkészítése:
A túrótortához:
Előmelegítjük a sütőt. A legjobb eredmény érdekében átpasszírozhatjuk a túrót, ettől még krémesebb lesz a végeredmény. De ezt a lépést ki is hagyhatjuk.
A tojásokat kikeverjük a cukorral. Elkeverjük benne a lisztet, majd hozzáadjuk a túrót, a krémsajtot és a tejszínt is. Ha hagyományosabb ízekre vágyunk, adhatunk hozzá reszelt citromhéjat és/vagy vaníliakivonatot is.
Az egészet sütőpapírral kibélelt formába öntjük, és kb. 30 perc alatt pirosra sütjük a tetejét. Akkor jó, ha a közepe még kicsit remegős.
Szobahőmérsékleten a legfinomabb.
A málnaöntethez:
A málnát sziruposra főzzük a cukorral, majd szobahőmérsékletűre hűtjük.
sütési hőfok: 220°C
tepsi mérete: kb 15cm átmérőjű kör cm
Forrás: Nosalty